Go Back
Piftie de porc
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Piftie de porc

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

pentru 4 porţii mari

  • 2 picioare de porc
  • un rasol de porc ideal ar fi să puneţi şi şoric sau urechi de porc, dacă aveţi
  • 4 ouă fierte sau de preferat 10-12 ouă de prepeliță fierte
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • boabe de piper
  • 1 căpăţână de usturoi
  • sare

Mod de preparare

  • Picioarele şi rasolul se pârlesc la flacăra aragazului, apoi se freacă cu mălai şi se spală în mai multe ape până sunt albe şi curate.
  • Se pune carnea la fiert cu apă rece în care adăugăm o linguriţă de sare. Apa trebuie să fie cam cu vreo 3 degete mai sus decât carnea.
  • Se lasă să fiarbă la foc mare şi se îndepărtează spuma care se formează deasupra ori de câte ori este nevoie. Când observăm că nu se mai formează spuma, adăugăm legumele, boabele de piper, potrivim gustul de sare, apoi dăm focul mic şi lăsăm carnea să fiarbă în jur de 2-3 ore, până când se desprinde singură de pe os. Cu cât fierbe mai mult la foc mic, cu atât răcitura va fi mai clară.
  • Scoatem carnea, o alegem de grăsime, o porţionăm în castronele (eu am descoperit ca cel mai bine ma împac cu niște cutii de la înghețată ;)) şi adăugăm bucăţele de morcov fiert şi jumătăţi de ou, sau ouă întregi dacă folosiți de prepeliță.
  • Strecurăm zeama în care a fiert carnea şi mai îndepărtăm din grăsime dacă ni se pare că s-a adunat prea multă şi o lăsăm să se răcorească puţin înainte de a-i pune usturoiul.
  • Adăugăm usturoiul trecut prin presă şi lăsăm supa acoperită timp de 10 minute ca să se aromatizeze.
  • Strecurăm din nou supa pentru a scapa de bucăţile de usturoi, apoi o turnăm în castronelele deja pregătite.
  • Dăm castronelele la rece până a doua zi, fie la frigider, fie afară dacă e destul de frig.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!