• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu carne

    Piftie de porc

    Publicat la 11 ianuarie 2015 de Iuliana Sbîrnea - 3 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Piftie de porc

    Au cam trecut sărbătorile de iarnă şi eu nu am apucat să postez reţeta de piftie de porc. Am scris-o acum, că poate mai sunt întârziaţi sau pofticioşi care nu au apucat să o facă de Crăciun sau de revelion. Şi scriind eu despre cărniţă şi şoric şi usturoi..., m-a izbit aşa o poftă şi un gând năstruşnic: ce-ar fi să mai fac o tură? 🙂

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Piftie de porc

    Piftie de porc

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    pentru 4 porţii mari

    • 2 picioare de porc
    • un rasol de porc (ideal ar fi să puneţi şi şoric sau urechi de porc, dacă aveţi)
    • 4 ouă fierte (sau de preferat 10-12 ouă de prepeliță fierte)
    • 2 morcovi
    • 1 ţelină
    • 1 rădăcină de păstârnac
    • 1 rădăcină de pătrunjel
    • boabe de piper
    • 1 căpăţână de usturoi
    • sare

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Picioarele şi rasolul se pârlesc la flacăra aragazului, apoi se freacă cu mălai şi se spală în mai multe ape până sunt albe şi curate.
    • Se pune carnea la fiert cu apă rece în care adăugăm o linguriţă de sare. Apa trebuie să fie cam cu vreo 3 degete mai sus decât carnea.
    • Se lasă să fiarbă la foc mare şi se îndepărtează spuma care se formează deasupra ori de câte ori este nevoie. Când observăm că nu se mai formează spuma, adăugăm legumele, boabele de piper, potrivim gustul de sare, apoi dăm focul mic şi lăsăm carnea să fiarbă în jur de 2-3 ore, până când se desprinde singură de pe os. Cu cât fierbe mai mult la foc mic, cu atât răcitura va fi mai clară.
    • Scoatem carnea, o alegem de grăsime, o porţionăm în castronele (eu am descoperit ca cel mai bine ma împac cu niște cutii de la înghețată ;)) şi adăugăm bucăţele de morcov fiert şi jumătăţi de ou, sau ouă întregi dacă folosiți de prepeliță.
    • Strecurăm zeama în care a fiert carnea şi mai îndepărtăm din grăsime dacă ni se pare că s-a adunat prea multă şi o lăsăm să se răcorească puţin înainte de a-i pune usturoiul.
    • Adăugăm usturoiul trecut prin presă şi lăsăm supa acoperită timp de 10 minute ca să se aromatizeze.
    • Strecurăm din nou supa pentru a scapa de bucăţile de usturoi, apoi o turnăm în castronelele deja pregătite.
    • Dăm castronelele la rece până a doua zi, fie la frigider, fie afară dacă e destul de frig.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Piftie de porc

    Piftie de porc

    Puteţi printa reţeta de piftie de porc pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete de iarnă.

    Poftă bună!

    Din aceeași categorie

    • chiftele marinate la cuptor
      Chiftele marinate la cuptor - rețeta de chifteluțe cu sos de roșii și piure
    • tocana de iepure
      Tocană de iepure cu vin și măsline - rețeta de iepure la cuptor
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • rulada cu gem in doua variante simpla si cu cacao
      Ruladă cu gem în 2 variante, rețeta simplă și ieftină

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. reparatii parbrize

      ianuarie 17, 2015 at 4:50 am

      bunica mea face piftie, si vb dintrun com mai sus, o face cu oua de prepelita, este absolut geniala

      Răspunde
    2. Claudia

      ianuarie 12, 2015 at 10:35 am

      Ce coincidenta! Si eu tot racituri de porc am azi in meniu 🙂
      Interesanta reteta ta. Eu o fac altfel, mai simpla si fara legume si oua. Am sa incerc cu prima ocazie si varianta ta 🙂

      Răspunde
      • Iuliana

        ianuarie 13, 2015 at 4:13 pm

        Ii poti pune oua de prepelita intregi, se aseaza mai frumos 😉

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.