Se pune carnea la fiert într-o crăticioară cu suficientă apă cât să o acopere. Puneţi un praf de sare în apă şi aveţi grijă ca din când în când să îndepărtaţi spuma care se formează. După ce carnea este gata, adică furculiţa o strapunge cu uşurinţă, scoateţi carnea la răcit şi o tăiaţi cubuleţe. Nu aruncaţi supa în care a fiert canea, ci folosiţi-o la o supă sau puneţi-o într-un pet cu capac şi păstraţi-o la congelator până când veţi avea nevoie de ea. O altă idee ar fi să o turnaţi într-o pungă de gheaţă şi să folosiţi cuburile la sosuri sau la paste, de exemplu. Alegeţi ce metodă vi se potriveşte, numai să nu o aruncaţi! :)
Separat puneţi şi legumele la fiert în apă cu un praf de sare. Când sunt gata, le tăiaţi cubuleţe. Ideal ar fi să le fierbeţi fără să le curăţaţi de coajă pentru că aşa vor avea gust mai bun. Dar dacă doriţi, ca şi mine, să folosiţi mai târziu supa în care au fiert legumele, atunci e bine să le fierbeţi curăţate de coajă. Supa de legume se păstrează ca şi cea de carne, la congelator, dacă nu o folosiţi imediat. Veţi obţine o supă minunată, foarte concentrată, să nu cumva să o aruncaţi!
Tăiaţi cubuleţe şi castraveţii şi gogoşarii în oţet.
Tăiati cubuleţe albuşurile rămase de la ouăle fierte sau le păstraţi pentru decor, cum doriţi.
Amestecaţi legumele şi potriviţi gustul de sare şi piper.