• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Salate

    Salată boeuf

    Publicat la 26 decembrie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 8 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Am stat mult în cumpănă dacă să scriu reţeta asta sau nu. Salata asta se face cred, de când lumea şi sunt pe cât de multe bucătărese, pe atât de multe reţete, proporţii şi combinaţii. Numele salatei de boeuf vine din limba franceză şi înseamnă în mod evident salată cu carne de vită. Însă la noi se face în fel şi chip şi eu nu fac excepţie. Am făcut-o şi cu vită, am făcut şi salată boeuf dietetică cu maioneza din gălbenuşuri, muştar şi iaurt, ba chiar am făcut-o şi fără carne şi tot salată boeuf i-am zis. Dar cel mai des am făcut-o cu piept de pui sau de curcan. Fierbe mai uşor, e mai puţin aţos, deci mai uşor de taiat, e mai slab...într-un cuvânt e mai pe gustul nostru şi mai pe specificul blogului 😉

    Salata boeuf

    Salata boeuf

    Mod de preparare salată boeuf

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Salata boeuf

    Salată boeuf

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    suficiente pentru 2 platouri mari

    • 700 g rasol de vită (sau piept de pui sau curcan)
    • 6 cartofi mari
    • 6 morcovi
    • 1 ţelină mare sau două mici
    • 2-3 rădăcini de pătrunjel
    • 1-2 rădăcini de păstârnac
    • 1 borcan de castraveţi la oţet
    • ½ de borcan de gogoşari la oţet
    • o mână de boabe de mazăre
    • 4 linguri de muştar dulce
    • sare (piper după gust)
    • gogoşari la oţet (măsline - pentru ornat)

    pentru maioneză

    • 3 gălbenuşuri crude
    • 3 gălbenuşuri fierte
    • zeama de la jumătate de lămâie
    • 500 ml de ulei
    • 1-2 linguri de apă plată foarte rece
    • sare după gust

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Se pune carnea la fiert într-o crăticioară cu suficientă apă cât să o acopere. Puneţi un praf de sare în apă şi aveţi grijă ca din când în când să îndepărtaţi spuma care se formează. După ce carnea este gata, adică furculiţa o strapunge cu uşurinţă, scoateţi carnea la răcit şi o tăiaţi cubuleţe. Nu aruncaţi supa în care a fiert canea, ci folosiţi-o la o supă sau puneţi-o într-un pet cu capac şi păstraţi-o la congelator până când veţi avea nevoie de ea. O altă idee ar fi să o turnaţi într-o pungă de gheaţă şi să folosiţi cuburile la sosuri sau la paste, de exemplu. Alegeţi ce metodă vi se potriveşte, numai să nu o aruncaţi! 🙂
    • Separat puneţi şi legumele la fiert în apă cu un praf de sare. Când sunt gata, le tăiaţi cubuleţe. Ideal ar fi să le fierbeţi fără să le curăţaţi de coajă pentru că aşa vor avea gust mai bun. Dar dacă doriţi, ca şi mine, să folosiţi mai târziu supa în care au fiert legumele, atunci e bine să le fierbeţi curăţate de coajă. Supa de legume se păstrează ca şi cea de carne, la congelator, dacă nu o folosiţi imediat. Veţi obţine o supă minunată, foarte concentrată, să nu cumva să o aruncaţi!
    • Tăiaţi cubuleţe şi castraveţii şi gogoşarii în oţet.
    • Tăiati cubuleţe albuşurile rămase de la ouăle fierte sau le păstraţi pentru decor, cum doriţi.
    • Amestecaţi legumele şi potriviţi gustul de sare şi piper.

    Maioneza

    • Vă sfătuiesc să folosiţi un blender sau un mixer de mână. În acest fel veţi fi siguri că maioneza nu se taie.
    • Sfărâmaţi cu o furculiţă gălbenusurile fierte să nu rămână cocoloaşe, adăugaţi gălbenuşurile crude, un praf de sare şi începeţi să mixaţi.
    • Adăugaţi uleiul puţin câte puţin, mixând continuu. Nu turnaţi până nu aţi încorporat uleiul turnat anterior.
    • Pe parcurs, adăugaţi sucul de lămâie şi încorporaţi-l în maioneză, apoi continuaţi să turnaţi ulei.
    • Dacă maioneza vi se pare prea fermă, ca să o mai înmuiaţi şi să o faceţi mai pufoasă, adăugaţi 1-2 linguri de apă rece. Veţi vedea că devine şi un pic mai albă. Puteţi sări peste etapa asta, dar eu refer să procedez aşa pentru că în acest fel mai reduc din cantitatea de ulei. Maioneza devine mai fluidă, mai cremoasă şi se lucrează mai uşor cu ea.
    • Potriviţi gustul de sare

    Asamblarea

    • Păstraţi cam ¼ din maioneză pentru ornat, restul de ¾ puneţi-o peste legumele tăiate cubuleţe.
    • Adăugaţi muştarul şi amestecaţi energic să omogenizaţi întreaga salată.
    • Puneţi salata pe platouri sau castroane, deasupra puneţi un strat de maioneză şi decoraţi-o după imaginaţie şi îndemânare. Sau nu o decoraţi dacă nu aveţi timp sau răbdare. Uneori e bine să mai şi ieşim din tipare, şi-apoi, salata va fi excelentă oricum 😉

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Nu uitaţi că puteți printa reţeta de salată boeuf pentru a o avea la îndemână atunci când o pregătiţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

    Salata boeuf

    Poftă bună la salata boeuf!

    Din aceeași categorie

    • salata de dovlecei cruzi
      Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.
    • 3 retete de salate cu oua fierte
      3 rețete de salată cu ouă fierte - simple, delicioase, gata în 15 minute
    • salata de paste reci cu macrou marinat
      Salată de paste reci cu macrou marinat - rețeta simplă pentru prânz sau pachet
    • bol cu salata mexicana și lime
      Salată mexicană cu quinoa - rețeta de salată cu fasole roșie, porumb și avocado

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Gabriela Dinu

      noiembrie 01, 2022 at 4:02 pm

      Draga Iuliana, in primul rand multumiri si felicitari pentru aceasta reteta! De curand am incercat-o si eu si mi-a iesit o salata boeuf absolut minunata care mi-a redat cu fidelitate gustul copilariei! Mama mea draga, pe care din pacate am pierdut-o la inceputul lunii februarie a acestui an, o facea in acelasi fel. De altfel dorul de ea, m-a facut sa imi doresc sa prepar aceasta salata... Cum insa nu aveam notate cantitatile exacte, am inceput sa caut prin blogurile culinare existente o reteta care sa se apropie cat mai mult de cea a mamei mele. Si iata ca am gasit-o! Iti multumesc pentru toate retetele pe care le impartasesti cu noi si iti doresc sa primesti cat mai multa bucurie din ceea ce faci!
      Cu apreciere, Gabriela

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        noiembrie 02, 2022 at 8:40 am

        Dragă Gabriela, îți mulțumesc din suflet pentru mesaj. Mă bucur mult că ți-a plăcut rețeta mea, deși ca a mamei nu poate fi niciuna!
        Îmbrățișări cu drag de la mine. Numai bine îți doresc!

        Răspunde
    2. Ela

      septembrie 30, 2018 at 12:05 am

      Nu ma indoiesc ca salata e foarte gustoasa dar nesanatoasa! Credeam ca ne dati reteta cu maioneza din iaurt....,.Apropo, se poate pastra la congelator?

      Răspunde
      • Iuliana

        septembrie 30, 2018 at 7:52 am

        Ce importanta are, daca tot e nesanatoasa? :))

        Răspunde
    3. Maria

      septembrie 28, 2017 at 5:59 pm

      Cantitatea de maioneza este pentru un restaurant !!!! VAI !!!!!!

      Răspunde
      • Iuliana

        septembrie 28, 2017 at 7:40 pm

        Sunt 700 g de carne acolo, plus 6 cartofi, plus restul legumelor! Cam cata maioneza considerati dumneavoastra ca trebuia sa fac? Nu e primul comentariu rautacios pe care mi l-ati lasat astazi. Va multumesc pentru timpul acordat, dar cred ca puteam face amandoua ceva mai bun.

        Răspunde
    4. Claudia

      decembrie 26, 2014 at 8:19 pm

      A mai ramas ceva si pentru mine? Ca uite eu nu am facut acum de Craciun si nu as refuza sa gust din salata ta 🙂

      Răspunde
      • Iuliana

        decembrie 26, 2014 at 8:22 pm

        Pentru prieteni, oricand! 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.