Se taie cubuleţe ceapa şi ardeiul gras, iar morcovul se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea cu găuri mici.
Se călesc toate în puţin ulei, doar până când se înmoaie puţin ceapa şi începe să îşi lase aroma, apoi se adaugă cam 100 ml de apă şi se lasă la înăbuşit la foc mic, acoperite cu capac, pentru vreo 15 minute.
Fasolea se scurge de lichidul din conservă şi se clăteşte cu puţină apă rece. Se adaugă peste legumele călite.
Se adaugă şi conserva de roşii, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă la fiert la foc mic încă 15 minute.
Înainte cu 3-4 minute de a-i stinge focul, se aromatizează cu o linguriţă de cimbru uscat.
Se serveşte caldă sau rece, cu pâine proaspătă sau mămăliguţă şi înveselită cu frunzuliţe de pătrunjel verde.