Go Back
Paste cu sos de ciuperci şi parmezan
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Paste cu ciuperci şi parmezan

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

pentru 2 porţii

  • 400 g paste eu am folosit penne Divella
  • 400 g ciuperci am folosit Champignon
  • ulei de măsline extravirgin
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri de smântână
  • parmezan
  • sare piper negru - după gust
  • busuioc proaspăt pentru decor

Mod de preparare

  • Se fierb pastele "al dente" conform instrucţiunilor de pe pachet.
  • Separat se spală ciupercile, se taie felii şi se călesc împreună cu usturoiul zdrobit, în 3-4 linguri de ulei de măsline.
  • Se lasă ciupercile să se răcească, apoi se pasează cu blenderul până când obţinem o pastă cât ne dorim de fină.
  • Potrivim de sare şi piper, adăugăm smântâna şi amestecăm.
  • Scurgem pastele de apa în care au fiert, apoi pentru un gust mai bun, adăugăm 2 linguri de ulei de măsline şi 2-3 linguri de parmezan.
  • Pastele se servesc ca în fotografie, cu crema de ciuperci deasupra şi parmezan suplimentar după pofta inimii ;)
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!