Nu ştiu cum se face, că de la o vreme tot târziu ajungem acasă şi suntem mereu pe fugă. A trebuit să fac uz de tot arsenalul meu de reţete simple şi rapide ca să supravieţuim în perioada asta. Ca de obicei, pastele ne-au scos din nou de câteva ori din încurcătură, în cel mai delicios mod cu putinţă. Reţeta asta de penne cu ciuperci, inventată ad-hoc cu ce am găsit la repezeală prin frigider, ne-a plăcut tare mult şi cu siguranţă va fi repetată de multe ori de-acum încolo.
Desigur, aşa cum ştim, secretul succesului oricărui fel de mâncare sunt ingredientele de calitate. În cazul reţetei de azi, pastele din grâu dur şi uleiul de măsline extravirgin de la Divella au asigurat un gust desăvârşit pentru o reţetă atât de uşoară.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
pentru 2 porţii
- 400 g paste (eu am folosit penne Divella)
- 400 g ciuperci (am folosit Champignon)
- ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri de smântână
- parmezan
- sare (piper negru - după gust)
- busuioc proaspăt pentru decor
Instrucțiuni de preparare
- Se fierb pastele "al dente" conform instrucţiunilor de pe pachet.
- Separat se spală ciupercile, se taie felii şi se călesc împreună cu usturoiul zdrobit, în 3-4 linguri de ulei de măsline.
- Se lasă ciupercile să se răcească, apoi se pasează cu blenderul până când obţinem o pastă cât ne dorim de fină.
- Potrivim de sare şi piper, adăugăm smântâna şi amestecăm.
- Scurgem pastele de apa în care au fiert, apoi pentru un gust mai bun, adăugăm 2 linguri de ulei de măsline şi 2-3 linguri de parmezan.
- Pastele se servesc ca în fotografie, cu crema de ciuperci deasupra şi parmezan suplimentar după pofta inimii 😉
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de paste cu ciuperci şi parmezan pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Claudia
Interesanta reteta. Nu m-as fi gandit sa fac ciupercile pasta. Am sa testez si eu cu prima ocazie 🙂
Iuliana
Sa-mi spui cum ti-au placut! 🙂