Go Back
+ servings
drob de pui
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Drob de pui cu legume

Preparare45 minutes
Gătire40 minutes
Timp total1 hour 25 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 1 oră 25 min

Ingrediente

  • 500 g ficăţei de pui
  • 300 g pipote+inimi pui
  • 200 g piept de pui
  • 4 ouă crude
  • 3 ouă fierte
  • 100 g de ciuperci
  • 1 ceapă uscată
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei gras de preferat roşu
  • 50 ml de ulei
  • mărar proaspăt
  • sare piper - după gust

Mod de preparare

  • Pipotele, inimile şi ficăţeii se spală foarte bine în mai multe ape şi se curăţă de membrane.
  • Pipotele şi inimile se pun la fiert împreună cu pieptul de pui, în acelaşi vas.
  • Ficăţeii îi fierbem separat pentru că au timp de fierbere mai scurt.
  • Avem grijă ca din când în când să îndepărtăm spuma care se formează deasupra.
  • Când ficăţeii şi carnea sunt fierte, se scurg de apă, se lasă să se răcorească puţin, apoi se toacă la robot sau prin maşina de tocat.
  • Ceapa uscată, ardeiul şi ciupercile se taie cubuleţe, usturoiul se trece prin presă şi se călesc împreună câteva minute până când încep să se înmoaie, apoi se dau deoparte şi se lasă la răcit.
  • Se amestecă legumele călite cu carnea tocată, se adaugă ceapa verde tăiată rondele, mărarul tocat mărunt şi cele 4 ouă bătute. Se condimentează cu sare şi piper după gust şi se amestecă până obţinem o compoziţie omogenă.
  • Se ung cu ulei şi se tapetează cu făină (sau cu hârtie de copt) două forme de chec. Se toarnă jumătate din compoziţia de drob în cele două forme, se aşează pe lungimea formelor jumătăţi de ou fiert, apoi se toarnă deasupra restul de compoziţie.
  • Se nivelează pasta de drob având grijă să nu lăsăm goluri şi se bagă la copt în cuptorul în prealabil încins. E gata cam în 35-40 de minute.
  • Se scoate drobul din cuptor şi se lasă la răcit în tavă. Atenţie, drobul va fi foarte fraged şi se va rupe dacă încercaţi să îl scoateţi din formă înainte să se răcească complet.
  • Se feliază când este rece şi se poate păstra câteva zile la frigider, învelit în folie alimentară ca să nu se usuce.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!