Go Back
+ servings
tarta cu carne tocata
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Tartă cu carne tocată

Preparare15 minutes
Gătire40 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 6

Ingrediente

  • 1 foaie de aluat de foietaj
  • 1 kg de carne tocată amestec porc şi vită
  • 1 ceapă tocată
  • 1 ardei tăiat cubuleţe mici
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 roşii
  • 2 ouă 1 în compoziţie şi 1 pentru uns
  • 50 g de ulei
  • pătrunjel verde
  • 1 vârf de cuţit de nucşoară
  • 1 vârf de cuţit de turmeric
  • sare piper după gust

Mod de preparare

  • Se trece o dată cu sucitorul peste aluatul de foietaj, apoi se îmbracă cu acesta o formă de tartă care va merge la cuptor. Nu este nevoie să ungeţi tava. Nu aruncaţi marginile care vă rămân, puteţi decora tarta cu ele.
  • Ceapa, ardeiul şi căţelul de usturoi se călesc 5-7 minute în puţin ulei, doar cât să se înmoaie şi să-şi dezvolte aroma.
  • Carnea tocată se amestecă cu legumele călite, oul bătut, condimentele şi puţin pătrunjel proaspăt, tocat fin. Se omogenizează compoziţia.
  • Se întinde amestecul de carne peste aluatul din tavă, se nivelează şi se decorează pe margini cu feliuţe de roşii.
  • Din resturile de aluat rămase, decupaţi modele după inspiraţie folosind formele pentru biscuiţi sau chiar gura unui pahar. Decoraţi tarta şi ungeţi cu ou bătut ca să se rumenească şi să capete o culoare frumoasă.
  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade.
  • Daţi tarta la cuptor pentru 30-40 de minute. E gata când e frumos rumenită şi stratul de carne este uscat la suprafaţă şi închegat.
  • Se servește caldă presărată cu pătrunjel proaspăt tocat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!