Frecăm 200 g de brânză mascarpone cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie până devine o cremă moale.
Curăţăm pulpa de dovleac copt de pe coajă, o punem într-un castron, adăugăm 50 g mascarpone şi 50 g zahăr pudră şi mixăm cu blenderul vertical până obţinem un piure fin.
Se sfărâmă biscuiţii cu degetele. Dacă doriţi o bază mai fină, îi puteţi băga la robot. Jumătate din cantitatea de biscuiţi rezultată se repartizează în 4 pahare.
Peste stratul de biscuiţi din fiecare pahar împărtim crema mascarpone, apoi punem restul de biscuiţi, iar deasupra piureul de dovleac.
Presărăm puţină pudră de scorţişoară, decorăm după gust şi lăsăm paharele la rece până în momentul servirii. E mai bun dacă stă minim o oră la rece să se împrietenească la cataramă aromele.