Go Back
cheese cake cu dovleac
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Cheese cake cu dovleac la pahar

Categorie: Deserturi

Ingrediente

pentru 4 porţii

  • 15 biscuiţi integrali Divella
  • 250 g mascarpone 200 g în stratul de brânză + 50 g în piureul de dovleac
  • 100 g zahăr pudră 50 în stratul de brânză + 50 în piureul de dovleac
  • 1 sticluţă esenţă de vanilie
  • ½ de dovleac copt ca în reţeta de dovleac copt cu miere şi scorţisoară
  • un baton de scorţişoară sau scorţişoară pudră

Mod de preparare

  • Frecăm 200 g de brânză mascarpone cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie până devine o cremă moale.
  • Curăţăm pulpa de dovleac copt de pe coajă, o punem într-un castron, adăugăm 50 g mascarpone şi 50 g zahăr pudră şi mixăm cu blenderul vertical până obţinem un piure fin.
  • Se sfărâmă biscuiţii cu degetele. Dacă doriţi o bază mai fină, îi puteţi băga la robot. Jumătate din cantitatea de biscuiţi rezultată se repartizează în 4 pahare.
  • Peste stratul de biscuiţi din fiecare pahar împărtim crema mascarpone, apoi punem restul de biscuiţi, iar deasupra piureul de dovleac.
  • Presărăm puţină pudră de scorţişoară, decorăm după gust şi lăsăm paharele la rece până în momentul servirii. E mai bun dacă stă minim o oră la rece să se împrietenească la cataramă aromele.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!