• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Deserturi la pahar

    Cheese cake cu dovleac la pahar

    Publicat la 18 septembrie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Cum ziceam zilele trecute într-una dintre postări, familia noastră iubeşte dovlecii, ăsta fiind şi unul dintre motivele de bucurie ca a venit toamna. Sunt multe reţete cu dovleac, atât dulci, cât şi sărate, toate la fel de savuroase şi de aromate. Reţeta de azi, cheese cake cu dovleac la pahar, s-a născut din pură întâmplare, pentru că îmi mai nişte rămăsese dovleac copt pe care l-am transformat în piure şi care s-a dovedit a fi perfect în combinaţie cu brânza mascarpone şi două straturi generoase de biscuiţi. A rezultat o bunătate cremoasă care ne-a umplut casa cu arome de toamnă.

    cheese cake cu dovleac

    Reţeta e foarte simplă şi foarte frumoasă, cred că deja aţi intuit-o din poze. Doar că are câteva mici secrete 😉 Unul dintre ele este calitatea ingredientelor folosite. Am folosit mascarpone bun şi cremos, iar ca bază am folosit biscuiţii integrali de la Divella care sunt perfecţi pentru genul ăsta de desert. Sunt atât de buni la gust şi de crocanţi că nu m-am îndurat să-i macin prea fin şi să le pierd textura, ci i-am sfărămat între degete şi i-am lăsat aşa cum au ieşit, în bucăţi mai mari sau mai mici. Partea care a fost în contact cu crema s-a înmuiat, restul au rămas crocanţi spre încântarea mea. Un alt secret este dovleacul copt pe îndelete, la cuptor şi acompaniat de mirodenii, din care rezultă un piure fin şi bogat. 

    Mod de preparare cheesecake cu dovleac la pahar

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    cheese cake cu dovleac

    Cheese cake cu dovleac la pahar

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    pentru 4 porţii

    • 15 biscuiţi integrali Divella
    • 250 g mascarpone (200 g în stratul de brânză + 50 g în piureul de dovleac)
    • 100 g zahăr pudră (50 în stratul de brânză + 50 în piureul de dovleac)
    • 1 sticluţă esenţă de vanilie
    • ½ de dovleac copt ca în reţeta de dovleac copt cu miere şi scorţisoară
    • un baton de scorţişoară (sau scorţişoară pudră)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Frecăm 200 g de brânză mascarpone cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie până devine o cremă moale.
    • Curăţăm pulpa de dovleac copt de pe coajă, o punem într-un castron, adăugăm 50 g mascarpone şi 50 g zahăr pudră şi mixăm cu blenderul vertical până obţinem un piure fin.
    • Se sfărâmă biscuiţii cu degetele. Dacă doriţi o bază mai fină, îi puteţi băga la robot. Jumătate din cantitatea de biscuiţi rezultată se repartizează în 4 pahare.
    • Peste stratul de biscuiţi din fiecare pahar împărtim crema mascarpone, apoi punem restul de biscuiţi, iar deasupra piureul de dovleac.
    • Presărăm puţină pudră de scorţişoară, decorăm după gust şi lăsăm paharele la rece până în momentul servirii. E mai bun dacă stă minim o oră la rece să se împrietenească la cataramă aromele.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    cheese cake cu dovleac

    cheese cake cu dovleac

    Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de cheese cake cu dovleac la pahar pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră pentru mai târziu.

    Poftă bună la cheesecake cu dovleac la pahar!

    Din aceeași categorie

    • Desert rapid cu cafea
      Desert rapid cu cafea și frișcă naturală
    • Eton mess
      Eton Mess - desert la pahar cu căpșuni, frișcă și bezele
    • Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure
      Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure
    • Tiramisu la pahar
      Tiramisu la pahar? Nimic mai simplu!

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Paula Gafitescu

      septembrie 18, 2014 at 2:32 pm

      Ce frumos arata! Un desert rapid di delicios!

      Răspunde
      • Iuliana

        septembrie 18, 2014 at 3:39 pm

        Multumesc, Paula. Adevarul e ca dovleacul e mereu fotogenic 🙂

        Răspunde
    2. Claudia

      septembrie 18, 2014 at 8:31 am

      Sa te ma intreb daca a fost bun? 🙂
      Imi raspund singura doar uitandu-ma la poze: DA! 🙂
      Trebuie incercata reteta mai ales ca, vorba ta, biscuitii de la Divella sunt perfecti pentru asa un desert 😉

      Răspunde
      • Iuliana

        septembrie 18, 2014 at 3:03 pm

        Delicios a fost! Ma linisteste gandul ca la o adica il pot repeta oricand. Numai sa nu mi se termine biscuitii 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.