budinca de cus cus cu zmeura
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Budincă de cuşcuş cu zmeură

Categorie: Deserturi
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

pentru 2 porţii

  • 100 g cuşcuş
  • 100 ml de lapte degresat am folosit eu, dar cred că iese chiar mai gustoasă cu lapte gras
  • 3 linguri de zahăr vanilat
  • 1/2 de linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 1/2 de linguriţă de unt
  • zmeură proaspătă

Mod de preparare

  • Încălziţi laptele folosind un vas suficient de încăpător. Nu e nevoie să dea în fiert, ci doar să fie fierbinte.
  • Daţi deoparte, dizolvaţi zahărul vanilat şi adăugaţi coaja de lămâie rasă.
  • Adăugaţi cuşcuş-ul peste lapte amestecând uşor şi lăsaţi-l la hidratat 2 minute.
  • Puneţi din nou vasul pe foc şi încălziţi timp de 3 minute la foc foarte mic. Nu este nevoie de mai mult.
  • Adăugaţi untul şi amestecaţi cu o furculiţă ca să se desprindă bobiţele unele de altele.
  • Lăsaţi să se răcorească puţin şi aşezaţi în pahare un strat de cuşcuş, un strat de zmeură, încă unul de cuşcuş, iar deasupra decoraţi cu zmeură şi frunzuliţe de mentă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!