Go Back
Risotto cu ceapă verde şi rodie
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Risotto cu ceapă verde şi rodie

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

  • aprox. 400 ml supa de carne sau supa vegetala, sau apa
  • 200 g orez
  • 2 linguri de unt
  • ½ de rodie
  • 2 legturi de ceapa verde
  • ½ pahar de vin alb
  • 2 linguri ulei masline
  • sare piper
  • patrunjel

Mod de preparare

  • partea alba de la ceapa verde se taie bucati potrivit de mari
  • se pune la calit cu 1 lingura de unt, pana se inmoaie ceapa
  • daca e nevoie, adaugati putina supa
  • cand ceapa e gata, se paseaza cu blenderul si se pastreaza deoparte
  • orezul se caleste 4-5 minute in uleiul de masline, apoi se stinge cu ½ de pahar de vin
  • cand vinul s-a evaporat, adaugam ceapa pasata si aprox. 300 ml de supa
  • lasam orezul la fiert pana devine "al dente"
  • adaugam sucul si samburii de rodie, inca o lingura de unt si omogenizam
  • potrivim de sare si piper
  • se serveste presarat cu samburi de rodie si funzele de ceapa verde tocate fin
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!