Go Back
Orez cu lapte
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Orez cu lapte şi piure de gutui

Categorie: Deserturi

Ingrediente

Pentru orez cu lapte:

Pentru piureul de gutui:

  • 1 gutuie mare sau 2 mici
  • 2 linguri de zahăr
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • un vârf de linguriţă de scorţişoară
  • ½ pahar cu apă

Mod de preparare

  • Gutuia se curăţă şi se taie cuburi care se stropesc imediat cu zeama de lămâie ca să nu aibă timp să oxideze.
  • Cuburile se pun în tocătorul electric şi se mărunţesc cât de bine reuşiţi.
  • Gutuile tocate se pun într-o crăticioară cu apa şi cele două linguri de zahăr şi se lasă la fiert la foc mic cam jumătate de oră. Dacă piureul scade prea mult şi gutuile nu sunt fierte încă, mai puteţi adăuga puţină apă.
  • Când piureul e gata fiert, adăugaţi scorţişoara şi omogenizaţi.
  • Orezul se spală bine în 2-3 ape şi se pune la fiert în laptele rece, îndulcit în care am pus și coaja rasă de lămâie. Trebuie amestecat din când în când, să nu se lipească. Când orezul e aproape gata, adăugăm untul, îl lăsăm să se topească şi omogenizăm.
  • Lăsăm să se răcorească puţin orezul şi piureul, apoi le aranjăm frumos în cupe sau în castronele şi presărăm cu scorţişoară.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!