Go Back
+ servings
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Ostropel de ciuperci cu mămăliguţă

Preparare15 minutes
Gătire15 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 30 minute

Ingrediente

  • 1 kg de ciuperci
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 3-4 roşii proaspete sau din conservă
  • 3 linguri de ulei de măsline sau orice alt ulei folosiţi de obicei
  • sare piper
  • pătrunjel

Mod de preparare

  • Spălăm ciupercile şi le tocăm cubuleţe nu prea mici pentru că mai scad la fiert.
  • Tocăm usturoiul şi îl punem la călit într-o tigaie cu 2 linguri de ulei doar 1 minut, cât îşi dezvoltă aroma, nu mai mult! Adăugăm ciupercile în tigaie, presărăm un vârf de linguriţă de sare şi punem foarte puţină apă, ¼ de cană doar, cât să nu se lipească de tigaie. Imediat îşi vor lăsa ele suficientă apă când încep să fiarbă.
  • Le lăsăm la fiert la foc mic timp de 10 minute. Dacă faceţi ostropelul cu roşii proaspete, folosiţi acest timp pentru a le pregăti. Cel mai simplu ar fi să le băgaţi la robot şi să le pasaţi. În acest caz nu e nevoie să le decojiţi, robotul le toacă foarte bine şi coaja nici nu se mai cunoaşte. Dacă nu aveţi robot, atunci tăiaţi-le jumătăţi şi daţi-le pe răzătoarea cu găuri mari până ajungeti la coajă.
  • Adăugaţi sucul obţinut din roşii (sau conserva) peste ciuperci, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă în continuare la foc mic până când ciupercile sunt fierte şi zeama a scăzut suficient de mult.
  • Între timp preparaţi o mămăliguţă, căci nimic nu se împrietenește mai bine cu ostropelul de ciuperci decât o mămăliguţă caldă. Presăraţi din belşug cu pătrunjel proaspăt tocat şi asta-i tot :)
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!