Tăieței cu mac - desertul simplu al copilăriei
Rețeta de tăieței cu mac, la fel de simplă, ieftină și delicioasă, ca în copilăria multora dintre noi. Așa cum îi pregătea bunica!
Gătire10 minutes mins
Timp total10 minutes mins
Categorie: Desert
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2 porții
Calories: 739kcal
- 200 g tăieței sau orice tip de paste doriți
- 2 litri de apă pentru fiert pastele
- un praf de sare
- 50 g unt sau unt de cocos în varianta de post
- 20 g semințe de mac
- 70 g zahăr
- ½ linguriță pudră de vanilie Bourbon
Măcinați macul cu o râșniță de cafea.
Fierbeți pastele în apă cu un praf de sare conform instrucțiunilor de pe pachet.
După ce scurgeți pastele de apă, cât acestea sunt încă fierbinți, puneți untul în cratiță și amestecați până când acesta se topește și îmbracă uniform pastele.
Dacă doriți, amestecați pudră de vanilie cu semințele de mac și zahărul.
Serviți pastele cât sunt calde, presărate din belșug cu semințe de mac și zahăr.
Calorii: 739kcal | Carbohidrați: 113g | Proteine: 15g | Grăsimi: 26g | Colesterol: 54mg | Fibre: 5g | Zahăr: 38g