Se curăță carnea de pene. Dacă aveți un pui de țară, poate fi nevoie să îl pârliți puțin la flacăra aragazului sau cu o torță de bucătărie.
Se pune carnea la fiert în 3 litri de apă rece cu o linguriță de sare. Focul trebuie să fie potrivit spre mic. Când supa începe să fiarbă, dați focul la minim și îndepărtați constant spuma care se formează.
Când nu se mai formează spumă la suprafața supei, se pot adăuga legumele curățate, spălate și tăiate în bucăți mari.
Supa se fierbe la foc foarte mic, cu capacul așezat doar parțial pentru ca lichidul să poată respira. În acest fel, supa nu se va tulbura, ci va rămâne limpede, clară.
Dacă supa scade prea mult, puteți completa nivelul cu apă fierbinte.
Când carnea și legumele sunt fierte, se scot cu o spumieră. Morcovii se păstrează, îi vom folosi la supă, dar restul legumelor și carnea se folosesc la alte mâncăruri.
Turnați supa de pui trecând-o printr-o sită foarte deasă într-o oală curată. Ca să vă asigurați că obțineți o supă cât mai limpede puteți pune în sită și o hârtie de filtru, dacă aveți (cum sunt filtrele pentru cafea).
Puneți înapoi în supă bucățile de morcov păstrate deoparte.
Păstrați supa la temperatura de fierbere, la foc foarte mic, cât timp vă ocupați de găluște.