Curățați puiul și tranșați-l în bucăți potrivite. Puneți carnea la fiert în aprox. 4 litri de apă cu o linguriță de sare. Îndepărtați spuma care se formează.
Curățați zarzavaturile și tăiați-le nu foarte mărunt, ceapa o lăsați întreagă. Adăugați legumele în oala cu carne. Puneți capacul și lăsați ciorba să fiarbă la foc mic până când carnea este fiartă.
Strecurați supa, curățați carnea de pe oase și o tăiați cuburi și o puneți înapoi în supă (eu am pus și legumele, mai puțin ceapa). Mai adăugați apă dacă a scăzut prea mult la fiert și aduceți din nou supa la temperatura de fierbere.
Într-un castron încăpător amestecați smântâna cu gălbenușurile și făina. Turnați supă fierbinte puțin câte puțin, amestecând mereu, până ridicați temperatura amestecului aproape de cea a supei. Ideea este să egalizați temperaturile. Nu puneți amestecul de smântână și gălbenușuri direct în supa fierbinte pentru că se va tăia.
Turnați amestecul fierbinte în oala cu supă și mai lăsați să fiarbă totul la foc mic încă 10-12 minute.
Treceți usturoiul prin presă, amestecați-l cu puțină apă rece. Dacă sunteți mai mulți la masă și știți că veți termina ciorba, îl puteți pune direct în oală. Tot acum adăugați și oțet după gust. Dacă ați făcut ciorbă pentru mai multe zile, e mai bine să își pună fiecare usturoi și oțet în farfurie.
Presărați mărar sau pătrunjel proaspăt tocat și serviți.