Într-un vas încăpător, puneți toate ingredientele din lista pentru marinat și amestecați să se omogenizeze.
Puneți carnea într-o pungă, turnați și marinada peste carne și masați puțin ca să fiți siguri că a ajuns peste tot. Sigilați punga și lăsați-o la frigider cel puțin 8 ore.
Înainte de gătire, carnea trebuie să stea 1 oră la temperatura camerei.
cum gătim friptura
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu puțin ulei o tavă potrivită ca mărime
Puneți pulpa de curcan în tavă împreună cu marinada de iaurt din pungă.
Puneți în tavă și cartofii tăiați cuburi și condimentați. Presărați cu usturoi tocat. Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și dați friptura la cuptor pentru 2 ore.
După cele 2 ore, îndepărtați folia și mai lăsați friptura încă o oră la cuptor.
În ultimele 15 minute, măriți temperatura cuptorului la 210 grade pentru ca pulpa de curcan și cartofii să se rumenească frumos.
servire
Serviți pulpa de curcan presărată cu pătrunjel proaspăt tocat, alături de cartofii moi și aromați și de o salată bogată.
Scurgeți sosul din tavă într-o sosieră și serviți friptura de curcan alături de acesta.