Supă de gulii cu crutoane de pâine
Rețeta simplă și rapidă de supă de gulii. O supă gustoasă, hrănitoare, cu multe vitamine. Servită cu câteva crutoane crocante, este un deliciu!
Preparare10 minutes mins
Gătire30 minutes mins
Timp total40 minutes mins
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 77kcal
- 2 gulii
- 1 ceapă
- 2 felii de țelină
- 1 rădăcină păstârnac (sau pătrunjel)
- 2 cartofi
- aprox. 1200 ml de apă
- sare, după gust
- suc de lămâie, opțional - după gust
Curățați legumele, spălați-le și tăiați-le în bucăți nu prea mici.
Puneți legumele într-o oală încăpătoare și turnați peste ele apa cât să le acopere bine (cam 1.2 litri). Puneți și un praf de sare și lăsați legumele să fiarbă până când intră ușor furculița în ele.
Pasați legumele cu un blender de mână sau un blender vertical.
Potriviți gustul de sare. Dacă doriți o supă mai lichidă, puteți să mai adăugați puțină apă fierbinte până ajungeți la consistența dorită.
Serviți supa imediat, cu crutoane, ulei de măsline, suc de lămâie și semințe de chimen negru.
Supa cremă de gulii este bună și a doua zi, încălzită pe aragaz.
Calorii: 77kcal | Carbohidrați: 18g | Proteine: 3g | Grăsimi: 1g | Fibre: 4g | Zahăr: 3g