Go Back
+ servings
Eton mess
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Eton mess cu căpșuni

Preparare15 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 4 porții

Ingrediente

  • 400 g căpșuni
  • 1 lingură zahăr pudră (pentru căpșuni)
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 2 lingurițe de zahăr pudră (pentru frișcă)
  • 2 pliculețe zahăr Bourbon (pentru frișcă)
  • 10 bezele
  • 3-4 frunze de busuioc proaspăt - opțional

Mod de preparare

  • Tăiați căpșunile cuburi sau felii și presărați peste ele 3-4 frunzulițe de busuioc proaspăt (optional) și o lingură cu zahăr pudră.
  • Bateți frișca, la care adăugați zahărul pudră și pe cel Bourbon specificate în lista de ingrediente. Puteți folosi extract de vanilie în locul zahărului Bourbon.
  • Puneți frișca într-un bol încăpător, adăugați ¾ din căpșuni și bezelele sfărâmate. Amestecați.
  • Puneți amestecul de mai sus în pahare. Presărați restul de cuburi de căpșuni și decorați cu bezele și căpșuni proaspete. Dacă aveți și flori comestibile, cu atât mai bine.
  • Eton Mess se servește imediat, pentru că altfel se înmoaie bezelele.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!