• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Deserturi la pahar

    Eton Mess - desert la pahar cu căpșuni, frișcă și bezele

    Publicat la 20 mai 2020 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Eton Mess este un desert englezesc servit la pahar, foarte simplu și ușor de pregătit. Avem nevoie de doar 3 ingrediente de bază: căpșuni, frișcă și bezele.

    Îmi plac deserturile care au o poveste în spate, cele despre care știu de unde vin și cum au apărut. Cumva, datorită poveștii, totul capătă sens: ingredientele folosite, modul de preparare, chiar și modul de servire. O să vă dau câteva exemple ca să înțelegeți ce vreau să spun.

    • Prăjitura Paris Brest (rețeta aici) e în formă de roată de bicicletă pentru că este legată de turul ciclist dintre Paris și Brest.
    • Prăjitura Lamington, pe care noi o cunoaștem drept "Tăvălita" (rețeta aici) are povestea ei cu slujnica lordului Lamington care a scăpat pandișpanul în ciocolata topită.
    • Pizza Margherita e de neconceput cu mai mult de 3 culori pentru că celebrează culorile drapelului italian: rosu, alb și verde
    • Pe lista aceasta merită să fie și prăjitura Siret (rețeta aici) pe care nu o vei găsi decât la Galați și nicăieri în altă parte. Dacă nu ovală și dacă nu are grilajul specific de glazură, nu e Siret! Acestei prăjituri nu i se știe povestea și tocmai asta e povestea ei misterioasă 😉
    Eton mess

    Povestea desertului de azi începe pe la 1893 la colegiul Eton din Marea Britanie. Mess în engleză are sensul de "dezordine" dar și de "amestecătură" de ingrediente. Este exact ceea ce se întâmplă în aceste pahare: frișcă naturală laolaltă cu felii de căpșuni și bezele sfărâmate din care sar bucățele în toate părțile. Trebuie să ții mătura aproape când prepari Eton Mess 😀

    Eton Mess este servit în mod tradițional la meciul anual de cricket dintre elevii colegiului Eton și cei ai colegiului Harrow. Ce elevi norocoși! 🙂

    Eton mess

    Bun, eu v-am ținut de vorbă până aici ca să maschez faptul că nu am mare lucru de zis despre această rețetă 😀 Dacă doriți să faceți voi bezelele, e cu atât mai bine, vă las aici o rețetă. Eu de data asta le-am cumpărat. Se amestecă toate ingredientele și se servesc imediat. End of story!

    Dacă nu știți cum se prepară corect frișca naturală, cea din smântână, avem pe blog un articol pas cu pas care lămurește toate lucrurile: ce smântână folosim, cât se bate, cum se îndulcește. Nu veți mai avea niciodată probleme că nu vă iese bine frișca pentru deserturi 😉 Click pe fotografia de mai jos pentru articol.

    Cum se face frişca din smântână - reţeta pas cu pas
    Cum se face frișca?

    Cum se prepară Eton mess cu căpșuni, frișcă și bezele

    Vedeți fotografiile de mai jos? Ei bine, atâta-i de simplu și de frumos acest Eton Mess și asta e tot ce trebuie să știți despre el.

    • Kitchen Aid - frișcă
    • Căpșuni tăiate cu busuioc
    • Bezele

    Totuși, ca să vă conving cât de ușor se face și cât e de minunat, avem și o rețetă video superbă pe canalul de YouTube, unde de altfel toate rețetele sunt frumoase. Dacă încă nu v-ați abonat, zău că nu știți ce pierdeți! 😉

    Rețeta video e mai jos, imediat sub cea scrisă pe care nu uitați că o puteți tipări ca să o aveți la colecție.

    Eton mess

    Eton mess cu căpșuni

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes
    Timp total: 15 minutes
    Număr de porții: 4 porții

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână

    Ingrediente
     

    • 400 g căpșuni
    • 1 lingură zahăr pudră (pentru căpșuni)
    • 400 ml smântână pentru frișcă
    • 2 lingurițe de zahăr pudră (pentru frișcă)
    • 2 pliculețe zahăr Bourbon (pentru frișcă)
    • 10 bezele
    • 3-4 frunze de busuioc proaspăt - opțional

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Tăiați căpșunile cuburi sau felii și presărați peste ele 3-4 frunzulițe de busuioc proaspăt (optional) și o lingură cu zahăr pudră.
    • Bateți frișca, la care adăugați zahărul pudră și pe cel Bourbon specificate în lista de ingrediente. Puteți folosi extract de vanilie în locul zahărului Bourbon.
    • Puneți frișca într-un bol încăpător, adăugați ¾ din căpșuni și bezelele sfărâmate. Amestecați.
    • Puneți amestecul de mai sus în pahare. Presărați restul de cuburi de căpșuni și decorați cu bezele și căpșuni proaspete. Dacă aveți și flori comestibile, cu atât mai bine.
    • Eton Mess se servește imediat, pentru că altfel se înmoaie bezelele.

    Rețeta Video

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!
    Eton mess

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure
    • Tiramisu la pahar? Nimic mai simplu!
    • Iaurt cu fructe făcut acasă
    • Budincă din făină de ovăz cu fructe

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Simona

      mai 20, 2020 at 9:24 pm

      Buna Iulia, arată f artistic la tine, fac și eu” amestecătura” asta minunata când apar căpșunii, cu siguranța nu la fel de bine arată la mine, dar cu la fel de buna. Frișca o bat întotdeauna cu esența de vanilie naturală doar.
      Am vrut sa te rog , când apar cireșele la tine, dacă ai inspirație sa ne arați ce poți face cu ele. Eu am încercat sirop, mi-a ieșit, dar gemul sau alt fel de conservare nu ...
      Anul acesta sintem acasă când fructele vor fi coapte, e prima oară in ultimii ani când nu sint in România. Am un cires uriaș, fructele rămân de multe ori in pom, hrana pt păsări. Îți multumesc anticipat. 🤗🥰

      Răspunde
      • Iuliana

        mai 21, 2020 at 2:22 pm

        Facem și cu cireșe, numai să apară! 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort cu multă ciocolată şi nuci caramelizate (fără coacere)
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.