Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi la pahar

Eton Mess - desert la pahar cu căpșuni, frișcă și bezele

Publicat la 20 mai 2020 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

42 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Eton Mess este un desert englezesc servit la pahar, foarte simplu și ușor de pregătit. Avem nevoie de doar 3 ingrediente de bază: căpșuni, frișcă și bezele.

Îmi plac deserturile care au o poveste în spate, cele despre care știu de unde vin și cum au apărut. Cumva, datorită poveștii, totul capătă sens: ingredientele folosite, modul de preparare, chiar și modul de servire. O să vă dau câteva exemple ca să înțelegeți ce vreau să spun.

  • Prăjitura Paris Brest (rețeta aici) e în formă de roată de bicicletă pentru că este legată de turul ciclist dintre Paris și Brest.
  • Prăjitura Lamington, pe care noi o cunoaștem drept "Tăvălita" (rețeta aici) are povestea ei cu slujnica lordului Lamington care a scăpat pandișpanul în ciocolata topită.
  • Pizza Margherita e de neconceput cu mai mult de 3 culori pentru că celebrează culorile drapelului italian: rosu, alb și verde
  • Pe lista aceasta merită să fie și prăjitura Siret (rețeta aici) pe care nu o vei găsi decât la Galați și nicăieri în altă parte. Dacă nu ovală și dacă nu are grilajul specific de glazură, nu e Siret! Acestei prăjituri nu i se știe povestea și tocmai asta e povestea ei misterioasă 😉
Eton mess

Povestea desertului de azi începe pe la 1893 la colegiul Eton din Marea Britanie. Mess în engleză are sensul de "dezordine" dar și de "amestecătură" de ingrediente. Este exact ceea ce se întâmplă în aceste pahare: frișcă naturală laolaltă cu felii de căpșuni și bezele sfărâmate din care sar bucățele în toate părțile. Trebuie să ții mătura aproape când prepari Eton Mess 😀

Eton Mess este servit în mod tradițional la meciul anual de cricket dintre elevii colegiului Eton și cei ai colegiului Harrow. Ce elevi norocoși! 🙂

Eton mess

Bun, eu v-am ținut de vorbă până aici ca să maschez faptul că nu am mare lucru de zis despre această rețetă 😀 Dacă doriți să faceți voi bezelele, e cu atât mai bine, vă las aici o rețetă. Eu de data asta le-am cumpărat. Se amestecă toate ingredientele și se servesc imediat. End of story!

Dacă nu știți cum se prepară corect frișca naturală, cea din smântână, avem pe blog un articol pas cu pas care lămurește toate lucrurile: ce smântână folosim, cât se bate, cum se îndulcește. Nu veți mai avea niciodată probleme că nu vă iese bine frișca pentru deserturi 😉 Click pe fotografia de mai jos pentru articol.

Cum se face frişca din smântână - reţeta pas cu pas
Cum se face frișca?

Cum se prepară Eton mess cu căpșuni, frișcă și bezele

Vedeți fotografiile de mai jos? Ei bine, atâta-i de simplu și de frumos acest Eton Mess și asta e tot ce trebuie să știți despre el.

  • Kitchen Aid - frișcă
  • Căpșuni tăiate cu busuioc
  • Bezele

Totuși, ca să vă conving cât de ușor se face și cât e de minunat, avem și o rețetă video superbă pe canalul de YouTube, unde de altfel toate rețetele sunt frumoase. Dacă încă nu v-ați abonat, zău că nu știți ce pierdeți! 😉

Rețeta video e mai jos, imediat sub cea scrisă pe care nu uitați că o puteți tipări ca să o aveți la colecție.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Eton mess

Eton mess cu căpșuni

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 4 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 400 g căpșuni
  • 1 lingură zahăr pudră (pentru căpșuni)
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 2 lingurițe de zahăr pudră (pentru frișcă)
  • 2 pliculețe zahăr Bourbon (pentru frișcă)
  • 10 bezele
  • 3-4 frunze de busuioc proaspăt - opțional

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați căpșunile cuburi sau felii și presărați peste ele 3-4 frunzulițe de busuioc proaspăt (optional) și o lingură cu zahăr pudră.
  • Bateți frișca, la care adăugați zahărul pudră și pe cel Bourbon specificate în lista de ingrediente. Puteți folosi extract de vanilie în locul zahărului Bourbon.
  • Puneți frișca într-un bol încăpător, adăugați ¾ din căpșuni și bezelele sfărâmate. Amestecați.
  • Puneți amestecul de mai sus în pahare. Presărați restul de cuburi de căpșuni și decorați cu bezele și căpșuni proaspete. Dacă aveți și flori comestibile, cu atât mai bine.
  • Eton Mess se servește imediat, pentru că altfel se înmoaie bezelele.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Eton mess

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
  • Desert rapid cu cafea
    Desert rapid cu cafea și frișcă naturală
  • Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure
    Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
42 shares

Comentarii

  1. Simona a zis

    mai 20, 2020 at 9:24 pm

    Buna Iulia, arată f artistic la tine, fac și eu” amestecătura” asta minunata când apar căpșunii, cu siguranța nu la fel de bine arată la mine, dar cu la fel de buna. Frișca o bat întotdeauna cu esența de vanilie naturală doar.
    Am vrut sa te rog , când apar cireșele la tine, dacă ai inspirație sa ne arați ce poți face cu ele. Eu am încercat sirop, mi-a ieșit, dar gemul sau alt fel de conservare nu ...
    Anul acesta sintem acasă când fructele vor fi coapte, e prima oară in ultimii ani când nu sint in România. Am un cires uriaș, fructele rămân de multe ori in pom, hrana pt păsări. Îți multumesc anticipat. 🤗🥰

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 21, 2020 at 2:22 pm

      Facem și cu cireșe, numai să apară! 🙂

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.
    Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
  • Lava cake cald, cu miez lichid de ciocolată, presărat cu zahăr pudră și frunze de mentă
    Lava Cake – Rețetă Simplă cu Ciocolată Topită, Gata în 20 de Minute

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.