Go Back
+ servings
Dorada la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Dorada la cuptor cu ierburi aromatice

O rețetă foarte ușoară și rapidă de doradă la cuptor învelită în hârtie de copt, cu usturoi, lămâie și ierburi aromatice. Delicios, natural și gata în 30 de minute!
Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 767kcal

Ingrediente

  • 2 buc doradă (aprox. 350 g/fiecare)
  • sucul de la ½ lămâie
  • 50 ml ulei
  • 3 căței de usturoi
  • ½ legătură pătrunjel proaspăt
  • cimbru și cimbrișor lămâios proaspăt
  • ½ lămâie tăiată felii
  • sare și piper după gust

garnitură - cartofi natur (opțional)

  • 2 cartofi
  • 20 g unt
  • sare, piper, nucșoară - după gust

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 200 de grade și pregătiți o tavă mare și 2 foi de hârtie de copt
  • Tocați mărunt pătrunjelul și puneți-l într-un bol. Adăugați usturoiul trecut prin presă, sare, piper, suc de lămâie și ulei. Amestecați.
  • Ungeți doradele atât la exterior cât și la interior cu amestecul de mai sus.
  • Așezați fiecare doradă pe o foaie de copt, puneți felii de lămâie, cimbru și cimbrișor uscat și sigilați hârtia de copt de jur împrejur, așa cum se vede în videoclip.
  • Băgați tava cu cele 2 dorade în cuptorul încins pentru 15 minute.
  • Scoateți tava, desfaceți pachetele și dați din nou tava la cuptor pentru 5-10 minute, până când peștii sunt frumos rumeniți.
  • Cât timp stă peștele la cuptor, curățați cartofii, îi tăiați felii și îi fierbeți în apă cu un praf de sare.
  • Serviți dorada alături de rondele de cartofi natur peste care puneți piper, nucșoară și puțin unt. Presărați totul cu pătrunjel proaspăt tocat.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 767kcal | Carbohidrați: 38g | Proteine: 71g | Grăsimi: 36g | Colesterol: 183mg | Fibre: 5g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 425IU | Calciu: 91mg