• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Rețete cu pește și fructe de mare

    Doradă la cuptor cu ierburi aromatice

    Publicat la 2 iunie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    O rețetă foarte ușoară și rapidă de doradă la cuptor învelită în hârtie de copt, cu usturoi, lămâie și ierburi aromatice. Delicios, natural și gata în 30 de minute!

    Cred că preferința mea de-a dreptul încăpățânată pentru peștele de Dunăre începe să îmi plafoneze gusturile, dacă pot să zic așa. Mereu când ajung la pescărie am tendința să aleg doar soiurile de pești pe care îi cunosc de când eram mică.

    Dorada la cuptor

    Așa se face că iată, e prima dată când gătesc doradă acasă. Acest pește l-am gustat la un restaurant unde nu găsisem crap în meniu. Și ah, ce bun mi s-a părut!

    banner Selgros

    Cu prima ocazie am cumpărat 2 dorade de la pescărie, am rugat personalul de acolo să le curețe și ajunsă acasă le-am gătit în cel mai simplu și mai rapid mod posibil: la cuptor, cu câteva ierburi aromatice, înfășurate în hârtie de copt.

    Le-am servit alături de rondele de cartofi natur peste care am pus puțin unt. Să vă zic drept, gătită acasă, dorada a fost și mai bună decât la restaurant 😉

    Asta poate și pentru că am folosit aromele care îmi plac mie: lămâie, usturoi, pătrunjel, cimbru și cimbrișor lămâios.

    Dorada rumenita in tava

    Dacă și tu ești amator de rețete cu pește rapide și delicioase, îți las mai jos câteva rețete care mie mi-au plăcut mult și pe care îți recomand să le încerci:

    • somon la cuptor cu sos dulce-acrișor
    • frigărui de somon
    • gulaș de pește
    • bulz de pește

    Tare sunt curioasă ce ai ales și cum ți-au plăcut. Să îmi spui și mie! 🙂

    Aici găsești toate rețetele cu pește de pe blog. Vezi care te inspiră!

    Mod de preparare dorada la cuptor cu ierburi aromatice

    Modul de preparare al rețetei de astăzi este foarte simplu și rapid. Trebuie doar să fiți puțin atenți la modul de împachetare al peștelui în hârtie de copt, în așa fel încât sa faceți pachete etanșe, în care peștele să se coacă înnăbușit.

    Dacă veți urmări rețeta video de mai jos, veți vedea că modul de împachetare nu e deloc dificil.

    Dacă nu aveți la îndemână hârtie de copt, puteți folosi și folie de aluminiu, iar aceasta este mai cooperantă și mai ușor de împachetat.

    • Dorada in hartie de copt
    • Dorada

    Pentru că peștele se gătește înnăbușit în culcușul lui de hârtie, nu va fi deloc rumenit. Iar un pește care nu e rumenit, nu e nici prea apetisant. Așa că după primele 15 minute de gătire, desfacem pachetele și dăm din nou tava la cuptor până când doradele se rumenesc frumos și delicios.

    Dorada la cuptor

    Dorada la cuptor cu ierburi aromatice

    5 from 6 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes
    Gătire: 20 minutes
    Timp total: 30 minutes
    Număr de porții: 2

    Echipamente necesare

    tavă cuptor aprox. 40x30 cm
    hârtie de copt

    Ingrediente
     

    • 2 buc doradă (aprox. 350 g/fiecare)
    • sucul de la ½ lămâie
    • 50 ml ulei
    • 3 căței de usturoi
    • ½ legătură pătrunjel proaspăt
    • cimbru și cimbrișor lămâios proaspăt
    • ½ lămâie tăiată felii
    • sare și piper după gust

    garnitură - cartofi natur (opțional)

    • 2 cartofi
    • 20 g unt
    • sare, piper, nucșoară - după gust

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeți cuptorul la 200 de grade și pregătiți o tavă mare și 2 foi de hârtie de copt
    • Tocați mărunt pătrunjelul și puneți-l într-un bol. Adăugați usturoiul trecut prin presă, sare, piper, suc de lămâie și ulei. Amestecați.
    • Ungeți doradele atât la exterior cât și la interior cu amestecul de mai sus.
    • Așezați fiecare doradă pe o foaie de copt, puneți felii de lămâie, cimbru și cimbrișor uscat și sigilați hârtia de copt de jur împrejur, așa cum se vede în videoclip.
    • Băgați tava cu cele 2 dorade în cuptorul încins pentru 15 minute.
    • Scoateți tava, desfaceți pachetele și dați din nou tava la cuptor pentru 5-10 minute, până când peștii sunt frumos rumeniți.
    • Cât timp stă peștele la cuptor, curățați cartofii, îi tăiați felii și îi fierbeți în apă cu un praf de sare.
    • Serviți dorada alături de rondele de cartofi natur peste care puneți piper, nucșoară și puțin unt. Presărați totul cu pătrunjel proaspăt tocat.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale/porție

    Valori nutriționale
    Dorada la cuptor cu ierburi aromatice
    Valori per porție
    Calorii
    767
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    36
    g
    55
    %
    Colesterol
     
    183
    mg
    61
    %
    Carbohidrați
     
    38
    g
    13
    %
    Fibre
     
    5
    g
    21
    %
    Zahăr
     
    2
    g
    2
    %
    Proteine
     
    71
    g
    142
    %
    Vitamina A
     
    425
    IU
    9
    %
    Calciu
     
    91
    mg
    9
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!
    Dorada la cuptor

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Pește prăjit în mălai - cu mujdei și mămăliguță
    • Somon cu sos dulce-acrișor și piure de păstârnac
    • Somon la grătar cu garnitură de orez și spanac
    • Drob de pește cu smântână

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort cu multă ciocolată şi nuci caramelizate (fără coacere)
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.