Ostropel de pui cu mămămliguță
O rețetă tradițională ca la țară, la bunici: ostropel de pui cu sos de roșii, usturoi și pătrunjel proaspăt. Servit cu mămăliguță. Ce deliciu!
Preparare5 minutes mins
Gătire30 minutes mins
Timp total35 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 383kcal
- 4 pulpe de pui (eu am avut pulpe dezosate)
- 50 ml ulei
- 1 căpățână de usturoi
- 70 ml vin alb sau rose
- 250 ml suc de roșii cu pulpă (sau 3-4 roșii proaspete pasate)
- sare, piper, cimbru uscat, după gust
- pătrunjel proaspăt
Încingeți uleiul într-o tigaie încăpătoare.
Puneți carnea să se prăjească în ulei. Adăugați cam ¾ din căpățâna de usturoi, trecut prin presă.
Când carnea s-a rumenit puțin, turnați vinul și așteptați 2-3 minute să se evapore alcoolul.
Adăugați sosul de roșii, sare, piper și cimbru uscat, după gust. Dacă doriți un sos mai lichid, tot acum puteți pune și puțină apă (100-150 ml).
Lăsați ostropelul să se gătească la foc mic, sub capac, amestecând din când în când să nu se lipească carnea de tigaie.
Când carnea este bine gătită și intră ușor furculița în ea, presărați restul de usturoi tocat mărunt cu cuțitul și pătrunjel proaspăt.
Lăsați mâncarea acoperită cu un capac cel puțin 10 minute înainte de servire, ca să se combine frumos toate aromele.
Serviți ostropelul cald sau rece, alături de o mămăliguță.
Calorii: 383kcal | Carbohidrați: 3g | Proteine: 19g | Grăsimi: 31g | Colesterol: 111mg | Fibre: 1g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 369IU | Calciu: 17mg