Rețeta simplă și rapidă de salată de creveți cu cușcuș și multe legume proaspete de vară. O mâncare ușoară și delicioasă, potrivită la orice masă a zilei.
Dacă folosiți creveți congelați, va trebui mai întâi să îi lăsați la dezghețat.
Într-o cratiță încăpătoare, puneți uleiul de măsline la încins și căliți puțin usturoiul tocat mărunt.
Puneți și creveții în cratiță, apoi sare, piper, paprika și suc de lămâie. Gătiți creveții doar 2-3 minute pe fiecare parte, nu mai mult!
În aceeași cratiță, mai adăugați puțin ulei de măsline și căliți cușcuș-ul 2-3 minute până când se rumenește foarte puțin. Apoi adăugați 700 ml de apă (sau conform instrucțiunilor de pe pachet), puțină sare și lăsați cușcușul să fiarbă.
Între timp tocați cubulețe mici toate legumele: ardeiul, ceapa, roșiile, castraveții și pătrunjelul.
Păstrați deoparte câțiva creveți întregi pentru decor, iar pe restul tocați-i cubulețe, la fel ca legumele.
După ce cușcușul este fiert și s-a răcorit puțin, îl puneti într-un bol, iar peste el adăugați creveții și legumele tăiate mărunt.
Amestecați bine și mai potriviți gustul de sare și piper dacă este cazul.
Decorați cu pătrunjel, creveții întregi păstrați deoparte și felii de lămâie.
Serviți salata imediat sau păstrați-o la frigider până a doua zi.
Video
Notă
Gătiți cușcuș-ul exact așa cum scrie pe pachetul vostru, pentru că modul de preparare diferă în funcție de tipul de cușcuș, dar și de producător.