Rețeta simplă și rapidă de salată de creveți cu cușcuș și multe legume proaspete de vară. O mâncare ușoară și delicioasă, potrivită la orice masă a zilei .
Vă plac creveții? Dacă da, atunci sigur ați simțit și voi măcar o dată că nu vă puteți sătura de ei. La mine mereu parcă sunt prea puțini în farfurie 😀
Aici găsiți mai multe rețete simple și delicioase cu creveți.
Ei bine, cu salata pe care v-o arăt astăzi, lucrurile stau cu totul altfel! Are mulți, mulți creveți, pe săturate! Și mai are bobițe delicioase de cușcuș aromat și multe legume proaspete de vară.
Salata aceasta veselă și colorată se face repede și ușor și o puteți servi celor dragi aproape la orice masă a zilei. Ba chiar e bună și de luat a doua zi la pachetul de la birou, pentru că se mănâncă rece 😉
Și cu toate că atunci când spui "salată" te gândești la o farfurie plină de verdețuri care nu țin de foame, să știți că salata de creveți cu cușcuș e o mâncare completă și foarte sățioasă pentru că are tot ce-i trebuie: și proteine, și carbohidrați, și multe vitamine.
Nici ingredientele pentru această salată nu-s multe sau greu de găsit, le vedeți în fotografia de mai jos.
Deși știu că la pescăria mea preferată găsesc mereu creveți proaspeți, mie îmi place să îmi fac și un mic stoc de creveți congelați pentru că se gătesc atât de ușor și mă scot de multe ori din încurcătură când nu știu ce să gătesc bun și rapid.
Dacă și voi folosiți creveți congelați pentru rețeta aceasta, va trebui ca în prealabil să îi lăsați la dezghețat într-un bol cu apă rece.
Mod de preparare salată de creveți cu cușcuș
În ciuda faptului că lista de ingrediente la această rețetă poate părea cam lungă, în realitate avem foarte puțin de lucru. Practic nu trebuie decât să călim creveții timp de 5 minute, fierbem cușcuș-ul, tocăm mărunt legumele și amestecăm totul într-un bol. Iar rezultatul vă promit că e delicios!
Ca să vedeți cât de ușor se face, avem și rețetă video la finalul postării. Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, o puteți face accesând acest link de abonare.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Salată de creveți cu cușcuș
Rețeta Video
Ingrediente
- 500 g creveți decorticați
- 250 g cușcuș, de preferat cu granulație mare
- 3 roșii
- ½ ardei gras
- ½ castravete mare
- 1 ceapă roșie mică
- 3-4 căței de usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- 1 legătură mică de pătrunjel
- sucul de la ½ lămâie
- felii de lămâie pentru decor
- ½ linguriță paprika
- sare și piper după gust
Instrucțiuni de preparare
- Dacă folosiți creveți congelați, va trebui mai întâi să îi lăsați la dezghețat.
- Într-o cratiță încăpătoare, puneți uleiul de măsline la încins și căliți puțin usturoiul tocat mărunt.
- Puneți și creveții în cratiță, apoi sare, piper, paprika și suc de lămâie. Gătiți creveții doar 2-3 minute pe fiecare parte, nu mai mult!
- În aceeași cratiță, mai adăugați puțin ulei de măsline și căliți cușcuș-ul 2-3 minute până când se rumenește foarte puțin. Apoi adăugați 700 ml de apă (sau conform instrucțiunilor de pe pachet), puțină sare și lăsați cușcușul să fiarbă.
- Între timp tocați cubulețe mici toate legumele: ardeiul, ceapa, roșiile, castraveții și pătrunjelul.
- Păstrați deoparte câțiva creveți întregi pentru decor, iar pe restul tocați-i cubulețe, la fel ca legumele.
- După ce cușcușul este fiert și s-a răcorit puțin, îl puneti într-un bol, iar peste el adăugați creveții și legumele tăiate mărunt.
- Amestecați bine și mai potriviți gustul de sare și piper dacă este cazul.
- Decorați cu pătrunjel, creveții întregi păstrați deoparte și felii de lămâie.
- Serviți salata imediat sau păstrați-o la frigider până a doua zi.
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu