Ruladă cu zmeură și cremă caramel
O rețetă simplă pentru un desert fin și deosebit: ruladă cu zmeură și cremă caramel. Cum se face blatul de ruladă, cum se face crema caramel.
Preparare30 minutes mins
Gătire15 minutes mins
la rece4 hours hrs
Timp total4 hours hrs 45 minutes mins
Categorie: Desert
Cuisine: Romaneasca
Porții: 10
Calories: 458kcal
blatul de ruladă - tavă de 40x30 cm
umplutura
- 500 g mascarpone
- 300 ml sos de caramel sărat
- 20 g zahăr pudră
- 300 g zmeură
decor
- 50 g zmeură
- frunze de busuioc roșu sau mentă
- puțin zahăr pudră - opțional
blatul de ruladă
Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în tava de la aragaz.
Puneţi ouăle, coaja de lămâie, zahărul şi sarea într-un bol şi mixaţi timp de cel puţin 10 minute până când ouăle se albesc şi îşi triplează volumul.
Încorporați făina cu o spatulă și mișcăru ușoare, de jos în sus, pentru a păstra cât mai mult din aerul înglobat în ouă. El este cel care va face să crească blatul de ruladă și să fie pufos.
Turnați compoziţia în tavă, nivelaţi şi daţi tava la cuptor pentru 15-17 minute. Nu depăşiţi momentul când blatul a început să se rumenească uşor pe margini, iar la suprafaţă e alb şi dacă îl apăsaţi cu degetele este elastic, nelipicios.
Desprindeţi cu răbdare blatul de hârtia de copt. Ajutați-vă de o paletă mai lată. După ce l-ați desprins, rulați blatul cât mai strâns în aceeași hârtie în care l-ați copt și lăsați-l așa, rulat până se răcește foarte bine.
asamblare și decor
Desfaceţi cu grijă blatul, întindeţi crema de șerbet în strat uniform, având grijă să păstraţi pe una din margini cam 2 cm liberi, fără cremă.
Rulaţi blatul cu marginea lăsată liberă către exterior și așezați rulada pe un platou.
Decorați rulada cu crema păstrată deoparte folosind un poș cu dui stelat. Presărați deasupra zahăr pudră, apoi puneți zmeură proaspătă și frunzulițe de busioc sau de mentă.
Rulada se păstrează la frigider cel puțin 2 ore înainte de servire.
Calorii: 458kcal | Carbohidrați: 49g | Proteine: 9g | Grăsimi: 25g | Colesterol: 149mg | Fibre: 3g | Zahăr: 16g