• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete de prăjituri

    Ruladă cu zmeură și cremă caramel

    Publicat la 3 septembrie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    O rețetă simplă pentru un desert fin și deosebit: ruladă cu zmeură și cremă caramel. Cum se face blatul de ruladă, cum se face crema caramel.

    Am făcut rulada aceasta pentru o după amiază de vară petrecută alături de prieteni. Am mai spus de multe ori pe blog că atunci când am de făcut un desert pentru mai multe persoane, eu prefer întotdeauna să fac o ruladă.

    Ruladă cu zmeură și cremă caramel

    O ruladă e suficient de rapidă, suficient de spornică și suficient de elegantă ca să fie desertul perfect pentru multe ocazii.

    În plus, decorul unei rulade nu este deloc la fel de pretențios ca cel al unui tort. O ruladă reușește să arate drăguț chiar și cu un decor minimal sau ușor stângaci 😉

    Așa a fost și decorul ruladei de astăzi, pe care l-am făcut foarte simplu din câteva aveline de cremă, zmeură proaspătă și frunzulițe de busuioc roșu.

    Cât despre aromele din această ruladă, oare mai e nevoie să le descriu? Caramelul sărat combinat cu zmeură proaspătă e tot ce poate fi mai bun pe lume!

    Aici găsiți rețeta sosului de caramel sărat, iar mai jos vă las și rețeta video dacă vreți să vedeți exact cum am procedat.

    Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube al blogului, unde găsiți multe rețete delicioase sau tehnici de gătit utile.

    Click aici pentru abonare la canalul de YouTube!

    Dacă și voi iubiți cremele cu caramel, vă las mai jos alte câteva rețete delicioase la care am folosit o astfel de cremă:

    • tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
    • napolitane cu caramel
    • cupe cu cremă de ciocolată și caramel sărat
    • cheesecake fără coacere cu nuci pecan și caramel
    Ruladă cu zmeură și cremă caramel

    Mod de preparare ruladă cu zmeură și cremă caramel

    Blat de ruladă umplut cu cremă
    Decorare ruladă

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ruladă cu zmeură și cremă caramel

    Ruladă cu zmeură și cremă caramel

    O rețetă simplă pentru un desert fin și deosebit: ruladă cu zmeură și cremă caramel. Cum se face blatul de ruladă, cum se face crema caramel.
    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 30 minutes minutes
    Gătire: 15 minutes minutes
    la rece: 4 hours hours
    Timp total: 4 hours hours 45 minutes minutes
    Număr de porții: 10
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    tavă cuptor aprox. 40x30 cm
    hârtie de copt
    mixer Breville
    mixer de mână

    Ingrediente
     

    blatul de ruladă - tavă de 40x30 cm

    • 6 ouă
    • 125 g zahăr
    • 125 g făină
    • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
    • un praf de sare

    umplutura

    • 500 g mascarpone
    • 300 ml sos de caramel sărat
    • 20 g zahăr pudră
    • 300 g zmeură

    decor

    • 50 g zmeură
    • frunze de busuioc roșu sau mentă
    • puțin zahăr pudră - opțional

    Instrucțiuni de preparare
     

    blatul de ruladă

    • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în tava de la aragaz.
    • Puneţi ouăle, coaja de lămâie, zahărul şi sarea într-un bol şi mixaţi timp de cel puţin 10 minute până când ouăle se albesc şi îşi triplează volumul.
    • Încorporați făina cu o spatulă și mișcăru ușoare, de jos în sus, pentru a păstra cât mai mult din aerul înglobat în ouă. El este cel care va face să crească blatul de ruladă și să fie pufos.
    • Turnați compoziţia în tavă, nivelaţi şi daţi tava la cuptor pentru 15-17 minute. Nu depăşiţi momentul când blatul a început să se rumenească uşor pe margini, iar la suprafaţă e alb şi dacă îl apăsaţi cu degetele este elastic, nelipicios.
    • Desprindeţi cu răbdare blatul de hârtia de copt. Ajutați-vă de o paletă mai lată. După ce l-ați desprins, rulați blatul cât mai strâns în aceeași hârtie în care l-ați copt și lăsați-l așa, rulat până se răcește foarte bine.

    umplutura

    • La acest pas ar trebui să aveți deja sosul de caramel sărat conform rețetei video de mai sus. Rețeta o găsiți și pe blog, aici.
    • Amestecati brânza mascarpone cu sosul de caramel și zahărul pudră. Păstrați deoparte cam 3 linguri din cremă pentru decor. La final, adăugați zmeura și amestecați ușor.

    asamblare și decor

    • Desfaceţi cu grijă blatul, întindeţi crema de șerbet în strat uniform, având grijă să păstraţi pe una din margini cam 2 cm liberi, fără cremă.
    • Rulaţi blatul cu marginea lăsată liberă către exterior și așezați rulada pe un platou.
    • Decorați rulada cu crema păstrată deoparte folosind un poș cu dui stelat. Presărați deasupra zahăr pudră, apoi puneți zmeură proaspătă și frunzulițe de busioc sau de mentă.
    • Rulada se păstrează la frigider cel puțin 2 ore înainte de servire.
    Valori nutriționale
    Ruladă cu zmeură și cremă caramel
    Valori per porție
    Calorii
    458
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    25
    g
    38
    %
    Colesterol
     
    149
    mg
    50
    %
    Carbohidrați
     
    49
    g
    16
    %
    Fibre
     
    3
    g
    13
    %
    Zahăr
     
    16
    g
    18
    %
    Proteine
     
    9
    g
    18
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Ruladă cu zmeură și cremă caramel

    Din aceeași categorie

    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta perfectă, pas cu pas
    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Ela

      septembrie 04, 2020 at 5:43 am

      5 stars
      Esti grozava!

      Răspunde
      • Iuliana

        septembrie 04, 2020 at 6:48 am

        Hehe, rulada asta e și mai grozavă! 😀

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.