Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Prajituri si torturi pentru Craciun

Ruladă cu zmeură și cremă caramel

45 shares
Mergi la rețetă

O rețetă simplă pentru un desert fin și deosebit: ruladă cu zmeură și cremă caramel. Cum se face blatul de ruladă, cum se face crema caramel.

Am făcut rulada aceasta pentru o după amiază de vară petrecută alături de prieteni. Am mai spus de multe ori pe blog că atunci când am de făcut un desert pentru mai multe persoane, eu prefer întotdeauna să fac o ruladă.

Ruladă cu zmeură și cremă caramel

O ruladă e suficient de rapidă, suficient de spornică și suficient de elegantă ca să fie desertul perfect pentru multe ocazii.

În plus, decorul unei rulade nu este deloc la fel de pretențios ca cel al unui tort. O ruladă reușește să arate drăguț chiar și cu un decor minimal sau ușor stângaci 😉

Așa a fost și decorul ruladei de astăzi, pe care l-am făcut foarte simplu din câteva aveline de cremă, zmeură proaspătă și frunzulițe de busuioc roșu.

Cât despre aromele din această ruladă, oare mai e nevoie să le descriu? Caramelul sărat combinat cu zmeură proaspătă e tot ce poate fi mai bun pe lume!

Aici găsiți rețeta sosului de caramel sărat, iar mai jos vă las și rețeta video dacă vreți să vedeți exact cum am procedat.

Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube al blogului, unde găsiți multe rețete delicioase sau tehnici de gătit utile.

Click aici pentru abonare la canalul de YouTube!

Dacă și voi iubiți cremele cu caramel, vă las mai jos alte câteva rețete delicioase la care am folosit o astfel de cremă:

  • tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
  • napolitane cu caramel
  • cupe cu cremă de ciocolată și caramel sărat
  • cheesecake fără coacere cu nuci pecan și caramel
Ruladă cu zmeură și cremă caramel

Mod de preparare ruladă cu zmeură și cremă caramel

Blat de ruladă umplut cu cremă
Decorare ruladă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ruladă cu zmeură și cremă caramel

Ruladă cu zmeură și cremă caramel

O rețetă simplă pentru un desert fin și deosebit: ruladă cu zmeură și cremă caramel. Cum se face blatul de ruladă, cum se face crema caramel.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
la rece: 4 hours hours
Timp total: 4 hours hours 45 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tavă cuptor aprox. 40x30 cm
hârtie de copt
mixer Breville
mixer de mână

Ingrediente
 

blatul de ruladă - tavă de 40x30 cm

  • 6 ouă
  • 125 g zahăr
  • 125 g făină
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare

umplutura

  • 500 g mascarpone
  • 300 ml sos de caramel sărat
  • 20 g zahăr pudră
  • 300 g zmeură

decor

  • 50 g zmeură
  • frunze de busuioc roșu sau mentă
  • puțin zahăr pudră - opțional

Instrucțiuni de preparare
 

blatul de ruladă

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în tava de la aragaz.
  • Puneţi ouăle, coaja de lămâie, zahărul şi sarea într-un bol şi mixaţi timp de cel puţin 10 minute până când ouăle se albesc şi îşi triplează volumul.
  • Încorporați făina cu o spatulă și mișcăru ușoare, de jos în sus, pentru a păstra cât mai mult din aerul înglobat în ouă. El este cel care va face să crească blatul de ruladă și să fie pufos.
  • Turnați compoziţia în tavă, nivelaţi şi daţi tava la cuptor pentru 15-17 minute. Nu depăşiţi momentul când blatul a început să se rumenească uşor pe margini, iar la suprafaţă e alb şi dacă îl apăsaţi cu degetele este elastic, nelipicios.
  • Desprindeţi cu răbdare blatul de hârtia de copt. Ajutați-vă de o paletă mai lată. După ce l-ați desprins, rulați blatul cât mai strâns în aceeași hârtie în care l-ați copt și lăsați-l așa, rulat până se răcește foarte bine.

umplutura

  • La acest pas ar trebui să aveți deja sosul de caramel sărat conform rețetei video de mai sus. Rețeta o găsiți și pe blog, aici.
  • Amestecati brânza mascarpone cu sosul de caramel și zahărul pudră. Păstrați deoparte cam 3 linguri din cremă pentru decor. La final, adăugați zmeura și amestecați ușor.

asamblare și decor

  • Desfaceţi cu grijă blatul, întindeţi crema de șerbet în strat uniform, având grijă să păstraţi pe una din margini cam 2 cm liberi, fără cremă.
  • Rulaţi blatul cu marginea lăsată liberă către exterior și așezați rulada pe un platou.
  • Decorați rulada cu crema păstrată deoparte folosind un poș cu dui stelat. Presărați deasupra zahăr pudră, apoi puneți zmeură proaspătă și frunzulițe de busioc sau de mentă.
  • Rulada se păstrează la frigider cel puțin 2 ore înainte de servire.
Valori nutriționale
Ruladă cu zmeură și cremă caramel
Valori per porție
Calorii
458
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
25
g
38
%
Colesterol
 
149
mg
50
%
Carbohidrați
 
49
g
16
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
16
g
18
%
Proteine
 
9
g
18
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Ruladă cu zmeură și cremă caramel

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
45 shares

Comentarii

  1. Ela a zis

    septembrie 04, 2020 at 5:43 am

    5 stars
    Esti grozava!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 04, 2020 at 6:48 am

      Hehe, rulada asta e și mai grozavă! 😀

      Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.