Eviscerați și spălați peștele îndepărtând toate membranele. Tăiați capul, coada și înotătoarele.
Tăiați peștele rondele de aprox. 3 cm pe care le puneți într-un bol încăpător. Turnați apă rece peste pește, cât să îl acopere bine și o linguriță de sare. Spălați din nou peștele și repetați operațiunea aceasta până când apa rămâne curată, fără urme de sânge.
Scurgeți bine peștele de apă și presărați din abundență sare neiodată. Nu vă fie teamă că puneți prea multă sare, peștele își va trage exact cât îi trebuie!
Acoperiți bolul cu un capac sau cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru cel puțin 12 ore.
După cele 12 ore, puneți peștele într-o sită și spălați-l sub jet de apă pentru a îndepărta sarea în exces.
Pregătiți marinada astfel: într-o crăticioară puneți apa, oțetul, sarea, zahărul și mirodeniile. Puneți crăticioara pe foc și lăsați-o să dea doar 2-3 clocote, apoi o lăsați la răcit.
Tăiați ceapa și morcovul rondele.
Pregătiți 2 borcane cu capac în care puneți alternativ: 1 strat de ceapă și morcov, unul de pește și tot așa. Deasupra e bine să fie ceapă și morcov.
Turnați marinada în borcane, împărțiți frunzele de dafin și boabele de piper, muștar și coriandru apoi închideți borcanele.
Lăsați borcanele la macerat în frigider pentru 7 zile. După cele 7 zile macroul este gata de consum.
Păstrați borcanele la frigider sau într-un beci foarte răcoros, maxim 3 luni.