Puneți oasele și ciolanul afumat la fiert cam în 2 litri de apă. Nu adăugați sare, afumătura în general este destul de sărată.
Fierbeți supa până când dinții furculiței intră ușor în carne.
Scoateți carnea și oasele din supă și lăsați-le să se răcorească puțin.
Dacă doriți o ciorbă cât de dietetică se poate, îndepărtați părțile cu grăsime (șorici) apoi tăiați carnea cubulețe de dimensiune potrivită, cât să poată fi luate ușor în lingură.
Strecurați supa.
Dacă doriți să degresați supa, atunci o lăsați să se răcească, iar peste noapte o dați la frigider. A doua zi îndepărtați cu o spumieră pojghița de grăsime întărită care s-a format deasupra și continuați să faceți ciorba ca mai jos.
Dacă nu doriți să degresați supa, puneți oala cu zeama strecurată înapoi pe foc.
Adăugați toate legumele tăiate cuburi și o frunză de dafin. Când legumele sunt fierte, puneți și carnea tăiată înapoi în oală.
Acum este momentul să gustați și să decideți dacă mai adăugați sare sau nu.
Puneți sucul de roșii și borșul încălzit în prealabil și lăsați ciorba să mai dea câteva clocote.
Stingeți focul, bateți cele două ouă cu o furculiță și adăugați peste ele 2-3 linguri de ciorbă fierbinte ca să le temperați.
Turnați ouăle în oală și amestecați ușor cu o lingură.
La final puneți verdeața (mărar, pătrunjel, leuștean) tocată fin și ciorba e gata de servit.