Cartofi dulci umpluți cu brânză și somon afumat
O rețetă de cartofi dulci umpluți cu brânză și somon afumat, simplă dar plină de arome, potrivită atât pentru prânz, cât și pentru cină.
Preparare10 minutes mins
Gătire20 minutes mins
Timp total30 minutes mins
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 566kcal
- 2 buc cartofi dulci (aprox. 240 g/bucata)
- 100 g cremă de brânză (Almette, Philadelphia, etc.)
- 100 g smântână 20% grăsime
- 150 g file de somon afumat
- 1 buc lime
- 2-3 linguri ulei de măsline
- sare și piper după gust
- opțional: mărar, ceapă roșie, rucola
Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
Spălați cartofii și tăiați-i în jumătăți pe lungime.
Stropiți tava cu puțin ulei de măsline.
Ungeți și cartofii cu ulei de măsline, sare și piper și așezați-i în tavă cu partea tăiată (cu miezul) în jos.
Dați cartofii la cuptor pentru aprox. 20 de minute sau până când sunt copți și intră ușor furculița în ei.
Scobiți puțin fiecare jumătate de cartof. Pulpa obținută puneți-o într-un castron, pasați-o cu furculița și lăsați-o să se răcească puțin.
Puneți peste pulpa de cartof copt: crema de brânză, coaja rasă și puțin suc de lime și mărar tocat.
Dați deoparte cam 4 fâșii de somon afumat pentru decor. Restul tăiați-l mărunt cu un cuțit și puneți-l tot în castron peste amestecul de mai sus.
Omogenizați amestecul și distribuiți-l în mod egal peste cei 4 cartofi copți.
Puneți pe fiecare cartof câte o lingură de smântână, fileurile de somon păstrate deoparte și frunze de mărar proaspăt.
Cartofii dulci umpluți sunt gata de servit. Poftă bună!
Eu am considerat pentru o masa de prânz 2 cartofi umpluți (de fapt 2 jumătăți)/porție. Dacă îi serviți la cină sau mai aveți și alte preparate la masă, poate veți dori să serviți 1 cartof umplut/porție.
Puteți ajusta cantitățile de mai sus în funcție de situație și de numărul de persoane.
Calorii: 566kcal | Carbohidrați: 51g | Proteine: 21g | Grăsimi: 31g | Colesterol: 98mg | Fibre: 7g | Zahăr: 13g | Vitamina A: 34388IU | Calciu: 183mg