O rețetă de cartofi dulci umpluți cu cremă de brânză și somon afumat, simplă și plină de arome. Ideală atât pentru prânz, cât și pentru cină.
Vouă cum vă vin ideile de gătit? Aveți câteva mâncăruri pe care le repetați la anumite intervale de timp sau vă aventurați deseori pe tărâmuri noi?
Dacă ar fi după mine, aș încerca o rețetă nouă în fiecare zi, iar inspirația vine spre mine din toate părțile: din piață, de pe internet, de la televizor, din reviste și nu cred că-mi va ajunge timpul pentru câte rețete și ingrediente noi vreau să încerc în viața asta 😀
Ultima dată inspirația a venit răsfoind într-o doară catalogul cu oferte de la Selgros. La un moment dat am văzut pe aceeași pagină preț redus la cartofi dulci și la somon afumat.
Două ingrediente pe care eu una nu știu dacă m-aș fi gândit să le aduc împreună. Dar văzându-le pe aceeași pagină de revistă mi s-a aprins un beculeț care nu s-a mai stins până nu m-am văzut cu cartofii-n farfurie și cu somonul peste ei.
Sper să vi se aprindă beculețul acela care să vă determine să încercați rețeta de astăzi. Vă promit eu că o să vă placă. Mult! 😉
Ate rețete asemănătoare care s-ar putea să vă placă la fel de mult
Dacă iubiți peștele la fel de mult ca mine și dacă vă plac rețetele simple, rapide, dar cu rezultat delicios și spectaculos, vă las mai jos câteva rețete pe care cred că veți dori să le încercați:
- salată de creveți cu cușcuș și legume
- tacos cu somon în crustă crocantă
- frigărui de somon cu legume colorate
- bulz de pește
Mod de preparare cartofi dulci umpluți cu brânză și somon afumat
Modul de preparare pentru cartofii umpluți este o încântare de la început și până la sfârșit. Și cum poate fi altfel când ai de-a face cu atâtea culori fabuloase, atâtea arome și texturi grozave?
Gustul dulce al cartofilor trebuie ajutat cumva și de aceea, pe lângă somonul afumat, am mai folosit în rețetă și: ceapă roșie, coajă și suc de lime și mărar proaspăt. Fiecare aduce arome distincte, dar care ajung să se combine frumos unele cu altele.
Umplutura e cremoasă și delicioasă, cred că merge minunat și întinsă pe o felie de pâine bună. Dar așezată pe un cartof moale și dulce e și mai și!
Cartofii umpluți se potrivesc foarte bine cu o salată verde și când zic "verde" chiar la asta mă refer. Cel mai bine li se potrivesc niște "frunze" alături, iar dintre toate variantele posibile - salată verde, spanac, valeriană, iceberg - eu am optat pentru rucola, iar gustul ei ușor amărui chiar a desăvârșit toată capodopera mea de azi 🙂
Vă las mai jos rețeta scrisă pe care o puteți tipări la nevoie și imediat sub ea veți găsi și varianta video. Dacă fotografiile rețetei nu v-au convins, filmarea sigur o va face!
Iar dacă vă plac rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube Bucate Aromate unde săptămânal apar câte două rețete noi. Nu le ratați!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Cartofi dulci umpluți cu brânză și somon afumat
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 2 buc cartofi dulci ((aprox. 240 g/bucata))
- 100 g cremă de brânză ((Almette, Philadelphia, etc.))
- 100 g smântână (20% grăsime )
- 150 g file de somon afumat
- 1 buc lime
- 2-3 linguri ulei de măsline
- sare și piper după gust
- opțional: mărar, ceapă roșie, rucola
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
- Spălați cartofii și tăiați-i în jumătăți pe lungime.
- Stropiți tava cu puțin ulei de măsline.
- Ungeți și cartofii cu ulei de măsline, sare și piper și așezați-i în tavă cu partea tăiată (cu miezul) în jos.
- Dați cartofii la cuptor pentru aprox. 20 de minute sau până când sunt copți și intră ușor furculița în ei.
- Scobiți puțin fiecare jumătate de cartof. Pulpa obținută puneți-o într-un castron, pasați-o cu furculița și lăsați-o să se răcească puțin.
- Puneți peste pulpa de cartof copt: crema de brânză, coaja rasă și puțin suc de lime și mărar tocat.
- Dați deoparte cam 4 fâșii de somon afumat pentru decor. Restul tăiați-l mărunt cu un cuțit și puneți-l tot în castron peste amestecul de mai sus.
- Omogenizați amestecul și distribuiți-l în mod egal peste cei 4 cartofi copți.
- Puneți pe fiecare cartof câte o lingură de smântână, fileurile de somon păstrate deoparte și frunze de mărar proaspăt.
- Cartofii dulci umpluți sunt gata de servit. Poftă bună!
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu