• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Aperitive

    Cartofi dulci umpluți cu brânză și somon afumat

    Publicat la 15 februarie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    O rețetă de cartofi dulci umpluți cu cremă de brânză și somon afumat, simplă și plină de arome. Ideală atât pentru prânz, cât și pentru cină.

    Vouă cum vă vin ideile de gătit? Aveți câteva mâncăruri pe care le repetați la anumite intervale de timp sau vă aventurați deseori pe tărâmuri noi?

    Cartofi dulci umpluți cu cremă de brânză și somon afumat

    Dacă ar fi după mine, aș încerca o rețetă nouă în fiecare zi, iar inspirația vine spre mine din toate părțile: din piață, de pe internet, de la televizor, din reviste și nu cred că-mi va ajunge timpul pentru câte rețete și ingrediente noi vreau să încerc în viața asta 😀

    Ultima dată inspirația a venit răsfoind într-o doară catalogul cu oferte de la Selgros. La un moment dat am văzut pe aceeași pagină preț redus la cartofi dulci și la somon afumat.

    Două ingrediente pe care eu una nu știu dacă m-aș fi gândit să le aduc împreună. Dar văzându-le pe aceeași pagină de revistă mi s-a aprins un beculeț care nu s-a mai stins până nu m-am văzut cu cartofii-n farfurie și cu somonul peste ei.

    Sper să vi se aprindă beculețul acela care să vă determine să încercați rețeta de astăzi. Vă promit eu că o să vă placă. Mult! 😉

    Cartofi dulci umpluți cu cremă de brânză și somon afumat

    Ate rețete asemănătoare care s-ar putea să vă placă la fel de mult

    Dacă iubiți peștele la fel de mult ca mine și dacă vă plac rețetele simple, rapide, dar cu rezultat delicios și spectaculos, vă las mai jos câteva rețete pe care cred că veți dori să le încercați:

    • salată de creveți cu cușcuș și legume
    • tacos cu somon în crustă crocantă
    • frigărui de somon cu legume colorate
    • bulz de pește

    Mod de preparare cartofi dulci umpluți cu brânză și somon afumat

    Modul de preparare pentru cartofii umpluți este o încântare de la început și până la sfârșit. Și cum poate fi altfel când ai de-a face cu atâtea culori fabuloase, atâtea arome și texturi grozave?

    Gustul dulce al cartofilor trebuie ajutat cumva și de aceea, pe lângă somonul afumat, am mai folosit în rețetă și: ceapă roșie, coajă și suc de lime și mărar proaspăt. Fiecare aduce arome distincte, dar care ajung să se combine frumos unele cu altele.

    Umplutura e cremoasă și delicioasă, cred că merge minunat și întinsă pe o felie de pâine bună. Dar așezată pe un cartof moale și dulce e și mai și!

    cartofi copti
    cum se umplu cartofi copți

    Cartofii umpluți se potrivesc foarte bine cu o salată verde și când zic "verde" chiar la asta mă refer. Cel mai bine li se potrivesc niște "frunze" alături, iar dintre toate variantele posibile - salată verde, spanac, valeriană, iceberg - eu am optat pentru rucola, iar gustul ei ușor amărui chiar a desăvârșit toată capodopera mea de azi 🙂

    Vă las mai jos rețeta scrisă pe care o puteți tipări la nevoie și imediat sub ea veți găsi și varianta video. Dacă fotografiile rețetei nu v-au convins, filmarea sigur o va face!

    Iar dacă vă plac rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube Bucate Aromate unde săptămânal apar câte două rețete noi. Nu le ratați!

    Cartofi dulci umpluți cu cremă de brânză și somon afumat

    Cartofi dulci umpluți cu brânză și somon afumat

    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes
    Gătire: 20 minutes
    Timp total: 30 minutes
    Număr de porții: 2

    Echipamente necesare

    tavă dreptunghiulară de aprox. 30x20 cm

    Ingrediente
     

    • 2 buc cartofi dulci ((aprox. 240 g/bucata))
    • 100 g cremă de brânză ((Almette, Philadelphia, etc.))
    • 100 g smântână (20% grăsime )
    • 150 g file de somon afumat
    • 1 buc lime
    • 2-3 linguri ulei de măsline
    • sare și piper după gust
    • opțional: mărar, ceapă roșie, rucola

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
    • Spălați cartofii și tăiați-i în jumătăți pe lungime.
    • Stropiți tava cu puțin ulei de măsline.
    • Ungeți și cartofii cu ulei de măsline, sare și piper și așezați-i în tavă cu partea tăiată (cu miezul) în jos.
    • Dați cartofii la cuptor pentru aprox. 20 de minute sau până când sunt copți și intră ușor furculița în ei.
    • Scobiți puțin fiecare jumătate de cartof. Pulpa obținută puneți-o într-un castron, pasați-o cu furculița și lăsați-o să se răcească puțin.
    • Puneți peste pulpa de cartof copt: crema de brânză, coaja rasă și puțin suc de lime și mărar tocat.
    • Dați deoparte cam 4 fâșii de somon afumat pentru decor. Restul tăiați-l mărunt cu un cuțit și puneți-l tot în castron peste amestecul de mai sus.
    • Omogenizați amestecul și distribuiți-l în mod egal peste cei 4 cartofi copți.
    • Puneți pe fiecare cartof câte o lingură de smântână, fileurile de somon păstrate deoparte și frunze de mărar proaspăt.
    • Cartofii dulci umpluți sunt gata de servit. Poftă bună!

    Rețeta Video

    Bine de știut:

    Eu am considerat pentru o masa de prânz 2 cartofi umpluți (de fapt 2 jumătăți)/porție. Dacă îi serviți la cină sau mai aveți și alte preparate la masă, poate veți dori să serviți 1 cartof umplut/porție.
    Puteți ajusta cantitățile de mai sus în funcție de situație și de numărul de persoane.

    Valori nutriționale/porție

    Valori nutriționale
    Cartofi dulci umpluți cu brânză și somon afumat
    Valori per porție
    Calorii
    566
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    31
    g
    48
    %
    Colesterol
     
    98
    mg
    33
    %
    Carbohidrați
     
    51
    g
    17
    %
    Fibre
     
    7
    g
    29
    %
    Zahăr
     
    13
    g
    14
    %
    Proteine
     
    21
    g
    42
    %
    Vitamina A
     
    34388
    IU
    688
    %
    Calciu
     
    183
    mg
    18
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!
    Cartofi dulci umpluți cu cremă de brânză și somon afumat

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute
    • Chipsuri de păstârnac la cuptor - crocante și aromate
    • Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă
    • 2 rețete cu scrumbie afumată cu care să-ți impresionezi prietenii

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.