Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Aperitive

Cartofi dulci umpluți cu brânză și somon afumat

Publicat la 15 februarie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

222 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

O rețetă de cartofi dulci umpluți cu cremă de brânză și somon afumat, simplă și plină de arome. Ideală atât pentru prânz, cât și pentru cină.

Vouă cum vă vin ideile de gătit? Aveți câteva mâncăruri pe care le repetați la anumite intervale de timp sau vă aventurați deseori pe tărâmuri noi?

Cartofi dulci umpluți cu cremă de brânză și somon afumat

Dacă ar fi după mine, aș încerca o rețetă nouă în fiecare zi, iar inspirația vine spre mine din toate părțile: din piață, de pe internet, de la televizor, din reviste și nu cred că-mi va ajunge timpul pentru câte rețete și ingrediente noi vreau să încerc în viața asta 😀

Ultima dată inspirația a venit răsfoind într-o doară catalogul cu oferte de la Selgros . La un moment dat am văzut pe aceeași pagină preț redus la cartofi dulci și la somon afumat.

Două ingrediente pe care eu una nu știu dacă m-aș fi gândit să le aduc împreună. Dar văzându-le pe aceeași pagină de revistă mi s-a aprins un beculeț care nu s-a mai stins până nu m-am văzut cu cartofii-n farfurie și cu somonul peste ei.

Sper să vi se aprindă beculețul acela care să vă determine să încercați rețeta de astăzi. Vă promit eu că o să vă placă. Mult! 😉

Cartofi dulci umpluți cu cremă de brânză și somon afumat

Ate rețete asemănătoare care s-ar putea să vă placă la fel de mult

Dacă iubiți peștele la fel de mult ca mine și dacă vă plac rețetele simple, rapide, dar cu rezultat delicios și spectaculos, vă las mai jos câteva rețete pe care cred că veți dori să le încercați:

  • salată de creveți cu cușcuș și legume
  • tacos cu somon în crustă crocantă
  • frigărui de somon cu legume colorate
  • bulz de pește

Mod de preparare cartofi dulci umpluți cu brânză și somon afumat

Modul de preparare pentru cartofii umpluți este o încântare de la început și până la sfârșit. Și cum poate fi altfel când ai de-a face cu atâtea culori fabuloase, atâtea arome și texturi grozave?

Gustul dulce al cartofilor trebuie ajutat cumva și de aceea, pe lângă somonul afumat, am mai folosit în rețetă și: ceapă roșie, coajă și suc de lime și mărar proaspăt. Fiecare aduce arome distincte, dar care ajung să se combine frumos unele cu altele.

Umplutura e cremoasă și delicioasă, cred că merge minunat și întinsă pe o felie de pâine bună. Dar așezată pe un cartof moale și dulce e și mai și!

cartofi copti
cum se umplu cartofi copți

Cartofii umpluți se potrivesc foarte bine cu o salată verde și când zic "verde" chiar la asta mă refer. Cel mai bine li se potrivesc niște "frunze" alături, iar dintre toate variantele posibile - salată verde, spanac, valeriană, iceberg - eu am optat pentru rucola, iar gustul ei ușor amărui chiar a desăvârșit toată capodopera mea de azi 🙂

Vă las mai jos rețeta scrisă pe care o puteți tipări la nevoie și imediat sub ea veți găsi și varianta video. Dacă fotografiile rețetei nu v-au convins, filmarea sigur o va face!

Iar dacă vă plac rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube Bucate Aromate unde săptămânal apar câte două rețete noi. Nu le ratați!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cartofi dulci umpluți cu cremă de brânză și somon afumat

Cartofi dulci umpluți cu brânză și somon afumat

O rețetă de cartofi dulci umpluți cu brânză și somon afumat, simplă dar plină de arome, potrivită atât pentru prânz, cât și pentru cină.
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tavă dreptunghiulară de aprox. 30x20 cm

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 2 buc cartofi dulci ((aprox. 240 g/bucata))
  • 100 g cremă de brânză ((Almette, Philadelphia, etc.))
  • 100 g smântână (20% grăsime )
  • 150 g file de somon afumat
  • 1 buc lime
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • opțional: mărar, ceapă roșie, rucola

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Spălați cartofii și tăiați-i în jumătăți pe lungime.
  • Stropiți tava cu puțin ulei de măsline.
  • Ungeți și cartofii cu ulei de măsline, sare și piper și așezați-i în tavă cu partea tăiată (cu miezul) în jos.
  • Dați cartofii la cuptor pentru aprox. 20 de minute sau până când sunt copți și intră ușor furculița în ei.
  • Scobiți puțin fiecare jumătate de cartof. Pulpa obținută puneți-o într-un castron, pasați-o cu furculița și lăsați-o să se răcească puțin.
  • Puneți peste pulpa de cartof copt: crema de brânză, coaja rasă și puțin suc de lime și mărar tocat.
  • Dați deoparte cam 4 fâșii de somon afumat pentru decor. Restul tăiați-l mărunt cu un cuțit și puneți-l tot în castron peste amestecul de mai sus.
  • Omogenizați amestecul și distribuiți-l în mod egal peste cei 4 cartofi copți.
  • Puneți pe fiecare cartof câte o lingură de smântână, fileurile de somon păstrate deoparte și frunze de mărar proaspăt.
  • Cartofii dulci umpluți sunt gata de servit. Poftă bună!

Bine de știut:

Eu am considerat pentru o masa de prânz 2 cartofi umpluți (de fapt 2 jumătăți)/porție. Dacă îi serviți la cină sau mai aveți și alte preparate la masă, poate veți dori să serviți 1 cartof umplut/porție.
Puteți ajusta cantitățile de mai sus în funcție de situație și de numărul de persoane.
Valori nutriționale
Cartofi dulci umpluți cu brânză și somon afumat
Valori per porție
Calorii
566
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
31
g
48
%
Colesterol
 
98
mg
33
%
Carbohidrați
 
51
g
17
%
Fibre
 
7
g
29
%
Zahăr
 
13
g
14
%
Proteine
 
21
g
42
%
Vitamina A
 
34388
IU
688
%
Calciu
 
183
mg
18
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Cartofi dulci umpluți cu cremă de brânză și somon afumat

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
  • pasta de ardei copti cu nuci reteta muhammara
    Pastă de ardei copți cu nuci (muhammara) - rețeta de post pentru micul dejun
  • Castron cu salată ciuperci cu maioneză presărată cu pătrunjel.
    Salată de ciuperci cu maioneză dietetică și usturoi - rețeta pas cu pas
222 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x