Supă cremă de cartofi dulci
Această supă cremă de cartofi dulci este atât de fină și delicioasă! O supă de post dietetică, care se face ușor și este plină de vitamine.
Preparare15 minutes mins
Gătire30 minutes mins
Timp total45 minutes mins
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 157kcal
- 2 cartofi dulci (aprox. 240 g/buc)
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 felie mare de țelină
- 2 căței de usturoi
- 1.5 litri apă
- sare, frunze de dafin, după gust
- pentru servit, opțional: ulei de măsline, fulgi de drojdie inactivă, fulgi de chilli, oregano uscat, pătrunjel, crutoane din pâine
Curățați, spălați și tăiați cuburi toate legumele din listă.
Puneți legumele la fiert în apă cât să le acopere bine (aprox. 1.5 litri). Adăugați sare după gust și o frunză de dafin.
După ce toate legumele sunt fierte, scurgeți cam ¾ din supa în care au fiert într-un alt vas. Nu uitați să îndepărtați frunza de dafin!
Pasați legumele cu un blender de mână până când aveți o cremă fină și omogenă.
Reglați consistența cremei de legume - cât de groasă sau de lichidă o doriți - adăugând puțin câte puțin din supa păstrată deoparte. Potriviți gustul de sare.
Serviți supa cremă caldă. În funcție de preferințe puteți adăuga: crutoane din pâine, fulgi de chilli, oregano, ulei de măsline, suc de lămâie, fulgi de drojdie, pătrunjel proaspăt, etc.
Dacă vă mai rămâne supă în care au fiert legumele pe care nu o folosiți acum, nu o aruncați! Poate fi o excelentă bază pentru alte supe și ciorbe sau pentru sosuri.
O puteți păstra 3-4 zile la frigider sau 3-4 luni și la congelator până când aveți nevoie de ea.
Calorii: 157kcal | Carbohidrați: 36g | Proteine: 3g | Grăsimi: 1g | Fibre: 7g | Zahăr: 9g | Vitamina A: 23838IU | Calciu: 75mg