• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete dietetice

    Supă cremă de cartofi dulci, rețetă vegană și dietetică

    Publicat la 23 martie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Această supă cremă de cartofi dulci este atât de fină și delicioasă! O supă de post dietetică, care se face ușor și este plină de vitamine.

    Supa crema de cartofi dulci

    Dacă vă plac supele cremoase, catifelate și ușoare, făcute din multe legume, atunci ați nimerit exact unde trebuie! 🙂

    În supa aceasta cartofii dulci sunt vedetele atât pentru gustul dulceag și delicios, cât și pentru culoarea vibrantă. Dar pe lângă cartofi am mai folosit o mulțime de alte legume, așa că avem aici o adevărată bombă cu vitamine.

    Mergi direct la:
    • Cum facem o supă cremă delicioasă, dar cu puține calorii
    • Alte supe creme dietetice și caloriile lor
    • Cum se păstrează supa cremă de cartofi dulci
    • Alte rețete vegane și dietetice
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Cum facem o supă cremă delicioasă, dar cu puține calorii

    Dacă mă urmăriți de mai mult timp, atunci probabil că știți deja cât de mult îmi plac supele cremoase și cât de des le pregătesc. Găsiți pe blog o mulțime de rețete de supă cremă din care vă puteți inspira.

    Să faci o supă-cremă nu e mare lucru. În principiu fierbi o combinație de legume sau legume+carne - de exemplu la rețeta de supă cremă de pește - și le pasezi cu blenderul.

    Dacă vrei o supă bogată și mătăsoasă, e aproape obligatoriu să adaugi o grăsime în rețetă, fie ea vegetală (de exemplu cremă de cocos, ulei de măsline, etc.) fie animală (smântână lichidă). Dar pentru mine nu acesta este scopul.

    Eu prefer în general supele ușoare, dietetice, cu puține grăsimi, dar cu multe legume și multe arome. De aceea rețetele mele de supă cremă au în general foarte puține calorii și sunt ideale dacă sunteți la dietă sau dacă pur și simplu vreți să țineți aportul de grăsimi sub control.

    De exemplu, o porție din supa cremă de astăzi, are doar 160 kcal. Grozav, nu-i așa? Dacă adăugăm crutoane din pâine probabil că vom avea mai multe calorii în farfurie, dar oricum, nimic alarmant 😉

    Alte supe creme dietetice și caloriile lor

    Suntem din ce în ce mai sedentari, dar avem o alimentație foarte bogată. Mâncăm deseori mai mult decât ne trebuie și ne e din ce în ce mai greu să ținem numărul caloriilor sub control. De aceea vreau ca măcar supele să fie ușoare, fără adaos inutil de grăsimi și să le mănânc fără mustrări de conștiință 😀

    • supă cremă de gulii - 77 kcal/porție
    • supă cremă de usturoi - 100 kcal/porție
    • supă cremă de broccoli cu rondele de parmezan - 236 kcal/porție

    Dacă la grăsimi sunt zgârcită, compensez în schimb cu arome din belșug, pentru că o supă cremă bine condimentată va fi întotdeauna gustoasă. De exemplu supa cremă de cartofi dulci de astăzi am servit-o cu fulgi de chilli, oregano uscat, pătrunjel proaspăt și fulgi de drojdie inactivă.

    Supa crema de cartofi dulci

    Și pentru că am o slăbiciune și pentru texturile contrastante, aproape întotdeauna voi servi supele cremă alături de un bol cu crutoane aromate făcute din pâine.

    Crutoanele dau sațietate oricărei supe și sunt o modalitate minunată de a recicla pâinea mai veche care poate că altfel nu s-ar mânca. Puteți vedea aici, în rețeta mea de crutoane, cum le pregătesc la cuptor și ce arome folosesc.

    Supa crema de cartofi dulci-

    Cum se păstrează supa cremă de cartofi dulci

    Eu gătesc destul de des - la urma urmei cu asta mă ocup 😀 - de aceea nu fac cantități mari din nicio mâncare. Rețeta de astăzi este pentru 4 porții, dar firește că o puteți multiplica după nevoile familiei voastre.

    Dacă doriți să faceți o cantitate mai mare de supă, să știți că se păstrează foarte bine la frigider timp de 3-4 zile și se încălzește ușor pe aragaz sau în cuptorul cu microunde.

    De asemenea, puteți congela o parte din supă pentru mai târziu. Folosiți caserole din sticlă sau plastic, cu capac etanș și depozitați-le în congelator pentru 2-3 luni. Când doriți să serviți supa, lăsați caserola să se dezghețe lent, în frigider, apoi încălziți supa și gata!

    Alte rețete vegane și dietetice

    • Paste cu gălbiori și sos de roșii
      Paste cu gălbiori și sos de roșii (şi un ingredient secret)
    • Chifteluțe de linte roșie
      Chifteluțe de linte roșie la cuptor - rețeta simplă, de post
    • Rețeta de bame congelate cu sos de roșii
      Rețeta de bame congelate cu sos de roșii
    • Pilaf de bulgur cu legume
      Pilaf de bulgur cu legume, sănătos și dietetic

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Supa crema de cartofi dulci

    Supă cremă de cartofi dulci

    Această supă cremă de cartofi dulci este atât de fină și delicioasă! O supă de post dietetică, care se face ușor și este plină de vitamine.
    5 from 7 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Gătire: 30 minutes minutes
    Timp total: 45 minutes minutes
    Număr de porții: 4
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    blender de mână

    Ingrediente
     

    • 2 cartofi dulci ((aprox. 240 g/buc))
    • 1 ceapă
    • 1 ardei gras
    • 2 morcovi
    • 1 rădăcină de păstârnac
    • 1 felie mare de țelină
    • 2 căței de usturoi
    • 1.5 litri apă
    • sare, frunze de dafin, după gust
    • pentru servit, opțional: ulei de măsline, fulgi de drojdie inactivă, fulgi de chilli, oregano uscat, pătrunjel, crutoane din pâine

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Curățați, spălați și tăiați cuburi toate legumele din listă.
    • Puneți legumele la fiert în apă cât să le acopere bine (aprox. 1.5 litri). Adăugați sare după gust și o frunză de dafin.
    • După ce toate legumele sunt fierte, scurgeți cam ¾ din supa în care au fiert într-un alt vas. Nu uitați să îndepărtați frunza de dafin!
    • Pasați legumele cu un blender de mână până când aveți o cremă fină și omogenă.
    • Reglați consistența cremei de legume - cât de groasă sau de lichidă o doriți - adăugând puțin câte puțin din supa păstrată deoparte. Potriviți gustul de sare.
    • Serviți supa cremă caldă. În funcție de preferințe puteți adăuga: crutoane din pâine, fulgi de chilli, oregano, ulei de măsline, suc de lămâie, fulgi de drojdie, pătrunjel proaspăt, etc.

    Rețeta Video

    Bine de știut:

    Dacă vă mai rămâne supă în care au fiert legumele pe care nu o folosiți acum, nu o aruncați! Poate fi o excelentă bază pentru alte supe și ciorbe sau pentru sosuri. 
    O puteți păstra 3-4 zile la frigider sau 3-4 luni și la congelator până când aveți nevoie de ea.
    Valori nutriționale
    Supă cremă de cartofi dulci
    Valori per porție
    Calorii
    157
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    1
    g
    2
    %
    Carbohidrați
     
    36
    g
    12
    %
    Fibre
     
    7
    g
    29
    %
    Zahăr
     
    9
    g
    10
    %
    Proteine
     
    3
    g
    6
    %
    Vitamina A
     
    23838
    IU
    477
    %
    Calciu
     
    75
    mg
    8
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • vinete umplute cu legume si mozzarella
      Vinete umplute cu legume și mozzarella - rețeta simplă de vinete la cuptor
    • salata de dovlecei cruzi
      Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.
    • 3 retete de salate cu oua fierte
      3 rețete de salată cu ouă fierte - simple, delicioase, gata în 15 minute
    • reteta stufat de post cu ciuperci
      Stufat de post cu ciuperci - rețeta tradițională cu ceapă și usturoi verde

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.