Go Back
+ servings
drob de pui cu ciuperci si smantana
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Drob de pui cu ciuperci și smântână

Care sunt secretele unui drob de pui cu ciuperci fin și suculent? Ce arome folosim și de câtă grăsime are nevoie un drob gustos?
Preparare30 minutes
Gătire40 minutes
răcire4 hours
Timp total5 hours 10 minutes
Categorie: Aperitive
Cuisine: Romaneasca
Porții: 10
Calories: 270kcal

Ingrediente

  • 500 g pipote și/sau inimi de pui
  • 500 g ficăței de pui
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 100 g smântână fermentată
  • 2 buc ceapă uscată
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4 ouă (3 în compoziție, unul deasupra)
  • 80 g unt
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, cimbru uscat, frunze de dafin
  • 100 ml vin alb, sec sau demisec
  • 4 ouă fierte tari (sau câte vă încap pe lungimea tăvii)

Mod de preparare

  • Spălați și curățați bine pipotele și inimile de pui, apoi le puneți la fiert în apă cât să le acopere bine. Puneți în apă o linguriță de sare, 1-2 frunze de dafin și câteva boabe de piper.
  • Sunt gata atunci când furculița intră ușor în ele. Strecurați supa în care au fiert (o puteți folosi ca bază pentru alte mâncăruri) și lăsați pipotele și inimile să se răcească.
  • Într-o tigaie puneți la încins cam 30 g de unt și 2 linguri de ulei.
  • Tocați ceapa cubulețe și căliți-o 2-3 minute în tigaie. Adăugați apoi usturoiul verde tăiat și el mărunt, apoi ficățeii. Amestecați.
  • Când ficățeii au început să își schimbe culoarea, turnați cei 100 ml de vin alb și lăsați ficățeii să se gătească până când vinul se evaporă și scade sosul. Nu punem condimente la ficăței ca să nu se întărească.
  • Dați tigaia deoparte și lăsați ficățeii să se răcească.
  • Tăiați ciupercile cubulețe foarte mici.
  • Într-o altă tigaie, puneți 30 g de unt la topit, apoi adăugați ciupercile tăiate, sare și puțin piper măcinat.
  • Lăsați ciupercile să se gătească 4-5 minute, până când nu mai au sos în tigaie. Lăsați-le apoi la răcit.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă de chec.
  • Dați la robot sau treceți prin mașina de tocat pipotele, inimile și ficățeii. Puneți-i într-un castron încăpător.
  • Peste organele tocate, puneți ciupercile, smântâna, pătrunjelul tocat fin și 3 ouă bătute putin cu furculița. Amestecați.
  • Potriviți gustul de sare, piper și cimbru uscat.
  • Turnați în tava pregătită dinainte cu hârtie de copt cam jumătate din compoziția de mai sus.
  • Așezați ouăle fierte (desigur, curățate de coajă) pe lungimea tăvii, iar peste ele turnați restul de compoziție. Nivelați bine.
  • Puneți deasupra câteva cubulețe mici de unt care vor împiedica drobul să se usuce.
  • Bateți un ou cu un praf de sare și turnați-l deasupra drobului.
  • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când drobul este bine închegat și rumenit ușor deasupra.
  • Lăsați drobul să se răcească în tavă pentru că se rupe foarte ușor atunci când este cald.
  • Drobul se poate servi și când e cald, dar dacă doriți felii frumoase, tăiați drobul numai după ce se răcește foarte bine.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 270kcal | Carbohidrați: 4g | Proteine: 24g | Grăsimi: 17g | Colesterol: 470mg | Fibre: 1g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 6086IU | Calciu: 51mg