Tocați mărunt ceapa și usturoiul.
Puneți untul să se topească într-o tigaie. Adăugați usturoiul tocat și lăsați-l să se călească doar cât să își dezvolte aroma.
Puneți creveții în tigaie și lăsați-i doar 2 minute pe fiecare parte, nu mai mult!
Scoateți creveții pe o farfurie, iar în untul rămas în tigaie căliți ceapa pentru 2-3 minute cât să se înmoaie și să își dezvolte aroma.
Puneți în tigaie roșiile tăiate cubulețe și 1 lingură din uleiul aromat în care au stat. Amestecați.
Turnați vinul alb și amestecați din nou. Alcoolul se va evapora iar în tigaie va rămâne doar aroma grozavă de vin.
Turnați smântâna pentru gătit. Asezonați cu puțin piper măcinat proaspăt. Dacă doriți să serviți creveții cu sos alb fără altă garnitură, acum este momentul să adăugați în sos și 1 lingură de amidon desfăcut în 2 linguri de apă rece.
Puneți spanacul în sosul de smântână și amestecați 1-2 minute până când frunzele se înmoaie.
Adăugați parmezanul ras și creveții. Amestecați din nou.
La final adăugați oregano uscat și 2-3 frunze de busuioc proaspăt mărunțite.
Creveții cu sos alb se pot servi pe felii de pâine prăjită, cu paste, cu orez, cu cușcuș sau simpli.