• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Paste

    Creveți cu sos alb. Creveți în stil toscan.

    Publicat la 19 mai 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    O rețeta toscană de creveți cu sos alb de smântână și parmezan. O mână de spanac și câteva roșii uscate completează minunat sosul cremos.

    Atâtea arome și texturi irezistibile s-au strâns laolaltă în mâncarea aceasta de creveți cu influențe mediteraneene! Foarte rapidă, ușor de făcut și, ca mai toate mâncărurile italiene, e gata de pus pe masă în 15 minute! Veți fi impresionați!

    creveti cu sos alb

    Așadar, ce avem noi aici: avem creveți rumeniți în unt cu usturoi, apoi o ceapă mică călită și roșii uscate stinse cu vin alb. Urmează smântâna fină, o mână bună de spanac proaspăt și nelipsitul parmezan care dă consistență și cremozitate sosului. Să vă mai spun că la final am presărat puțin busuioc proaspăt? 🙂

    creveti cu sos alb

    Cum se servesc acești creveți cu sos alb

    Răspuns corect: cum doriți voi pentru că în orice combinație vor fi delicioși. Vă las mai jos doar câteva idei:

    • cu pâine prăjită care se va îmbiba delicios cu sosul din tigaie
    • peste un orez fiert simplu, poate și cu ceva extra-parmezan deasupra
    • peste o porție de paste, de preferat niște paste artizanale, autentice - aceasta a fost și alegerea noastră
    • peste o porție de cuscus
    • și în cele din urmă....simplu, așa cum îl vedeți în tigaie, de ce nu?

    Un pahar de vin lângă creveții cu sos alb?

    Da, desigur! Aș zice chiar că vinul nu ar trebui să lipsească de lângă mâncarea aceasta. Creveții cu sos alb merg de minune un vin alb, sec, de exemplu Chardonnay sau un Pinot Gris.

    Mici secrete ale rețetei

    Este o rețetă simplă și rapidă, dar știți cum e, orice rețetă are mici "secrete" pe care e bine să le știi dacă vrei să obții savoarea maximă pe care o poți avea în farfurie.

    • rețeta se poate face atât cu creveți proaspeți cât și cu creveți congelați. Firește, cei proaspeți sunt întotdeauna mai buni, dar cei congelați sunt mereu la îndemână și atât de comod de folosit!
    • puteți îndepărta cozile creveților înainte de gătire, dar eu vă recomand să le lăsați. Nu întâmplător creveții se vând cu codițele la locul lor și nu întâmplător marii bucătari nu le îndepărtează înainte de gătire. Foarte mult din aroma creveților este exact acolo!
    • puteți folosi și ulei, eventual de măsline în locul untului, dar gustul sosului e mult mai bun și mai bogat cu unt.
    • smântâna folosită va fi smântână lichidă, specială pentru gătit, cu grăsime între 20-32%. Nu folosiți smântână fermentată. Se va tăia!
    • în principiu puteți folosi și roșii proaspete, dar va trebui să le lăsați să se gătească mai mult, până prind aroma aceea minunată de roșie coaptă. Totuși, roșiile uscate sunt mult mai potrivite pentru că vin cu aroma lor concentrată cu gust de vară și de soare.
    • odată cu roșiile uscate adăugați în tigaie și o linguriță de ulei aromat din borcanul în care au stat.
    • folosiți spanac proaspăt, în niciun caz congelat.
    • nu, parmezanul nu se poate înlocui cu nicio altă brânză.
    • dacă doriți un sos mai gros, mai bine legat, puteți adăuga odată cu smântâna și o lingură de amidon desfăcut în 2 linguri de apă. Eu nu am pus.
    creveti

    Alte rețete cu creveți pe care ai vrea să le încerci

    Dacă ți-a plăcut rețeta aceasta cu creveți în sos cremos, atunci mai am pentru tine câteva rețete pe care sunt sigură că ai vrea să le încerci.

    • salată de creveți cu cuscus
    • creveți în crustă crocantă
    • pilaf de creveți cu șofran și vin alb
    • frigărui de creveți

    Mod de preparare pentru rețeta de creveți cu sos alb (video inclus)

    Ingredientele sunt puține, dar speciale și fiecare are importanța lui în ecuația întregului preparat, de la creveți și până la roșiile uscate și vinul alb. Vestea bună e că puteți găsi tot ce vă trebuie și cum vă trebuie, cu un singur drum la Selgros, magazinul dedicat pasionaților de bunătățuri.

    ingrediente creveti cu sos alb

    Vă las mai jos rețeta completă în format scris, pe care o puteți tipări dacă doriți să o aveți la îndemână când o preparați sau să o păstrați la colecția voastră de rețete.

    Imediat sub ea veți găsi și rețeta în format video, unde puteți vedea exact cum am pregătit eu acești creveți delicioși cu sos de smântână și parmezan.

    creveti cu sos alb

    Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!

    creveti cu sos alb

    Creveți cu sos alb

    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes
    Timp total: 15 minutes
    Număr de porții: 3

    Echipamente necesare

    tigaie de fontă

    Ingrediente
     

    • 25 g unt cu 82% grăsime
    • 3 căței de usturoi
    • 300 g creveți
    • 1 ceapă mică
    • 75 g roșii uscate
    • 1 linguriță ulei aromat de la roșiile uscate
    • 50 ml vin alb, sec
    • 200 ml smântână pentru gătit, 20% grăsime
    • 100 g baby spanac
    • 50 g parmezan ras
    • 1 linguriță oregano uscat
    • câteva frunze de busuioc proaspăt
    • 1 lingură de amidon desfăcut în puțină apă - opțional

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Tocați mărunt ceapa și usturoiul.
    • Puneți untul să se topească într-o tigaie. Adăugați usturoiul tocat și lăsați-l să se călească doar cât să își dezvolte aroma.
    • Puneți creveții în tigaie și lăsați-i doar 2 minute pe fiecare parte, nu mai mult!
    • Scoateți creveții pe o farfurie, iar în untul rămas în tigaie căliți ceapa pentru 2-3 minute cât să se înmoaie și să își dezvolte aroma.
    • Puneți în tigaie roșiile tăiate cubulețe și 1 lingură din uleiul aromat în care au stat. Amestecați.
    • Turnați vinul alb și amestecați din nou. Alcoolul se va evapora iar în tigaie va rămâne doar aroma grozavă de vin.
    • Turnați smântâna pentru gătit. Asezonați cu puțin piper măcinat proaspăt. Dacă doriți să serviți creveții cu sos alb fără altă garnitură, acum este momentul să adăugați în sos și 1 lingură de amidon desfăcut în 2 linguri de apă rece.
    • Puneți spanacul în sosul de smântână și amestecați 1-2 minute până când frunzele se înmoaie.
    • Adăugați parmezanul ras și creveții. Amestecați din nou.
    • La final adăugați oregano uscat și 2-3 frunze de busuioc proaspăt mărunțite.
    • Creveții cu sos alb se pot servi pe felii de pâine prăjită, cu paste, cu orez, cu cușcuș sau simpli.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale/porție

    Valori nutriționale
    Creveți cu sos alb
    Valori per porție
    Calorii
    554
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    41
    g
    63
    %
    Colesterol
     
    376
    mg
    125
    %
    Carbohidrați
     
    14
    g
    5
    %
    Fibre
     
    3
    g
    13
    %
    Zahăr
     
    2
    g
    2
    %
    Proteine
     
    31
    g
    62
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!
    paste cu creveti si sos alb

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Paste cu pesto de pătrunjel, roșii cherry și usturoi
    • Paste cu leurdă - rețeta simplă, de post
    • Paste cu cârnați și brânză de burduf
    • Tortellini cu sos alb - gata în 15 minute

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.