Preparați cafeaua și lăsați-o să se răcească. După ce s-a răcit adăugați în cafea romul.
Într-un bol încăpător mixați smântâna pentru frișcă până când formează valuri care își păstrează forma.
În frișca obținută încorporați mascarpone puțin câte puțin, în 3-4 tranșe, mixând ușor de fiecare dată ca să se încorporeze.
Puneți în bol laptele condensat, exact așa cum este în conservă, extractul de vanilie și un praf de sare. Mixați scurt, la viteză mică, doar cât să se încorporeze.
Rupeți pișcoturile în două și înmuiați-le doar o secundă în cafea. Scurgeți-le foarte bine, abia apoi le așezați în caserolă.
Puneți pe fundul caserolei un strat de pișcoturi 4 pișcoturi (8 jumătăți) lăsând ceva distanță între ele. Peste pișcoturi turnați un strat de cremă. Apoi presărați un strat de cacao folosindu-vă de o sită pentru ceai.
Puneți din nou cremă - pișcoturi - cremă -cacao.
Alternați astfel straturile până terminați pișcoturile și crema. Ultimele straturi trebuie să fie de cremă presărată cu cacao.
Dați caserola cu înghețată Tiramisu la congelator pentru cel puțin 6 ore.
Scoateți caserola din congelator cu 20-30 de minute înainte de servire.