Pizza pe lipie libaneză, cu ce ai în frigider
Rețeta de pizza pe lipie libaneză va fi gustoasă, sățioasă și extrem de rapidă. În doar 10 minute poți avea o pizza exact pe gustul tău!
Preparare5 minutes mins
Gătire10 minutes mins
Timp total15 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Italiana
Porții: 1 pizza
Calories: 729kcal
pentru sosul de roșii
- 100 g suc de roșii gros sau roșii pasate
- 1 lingură ulei de măsline
- ½ linguriță busuioc uscat
- sare, piper - după gust
- opțional - un vârf de linguriță de zahăr
topping
- 50 g șuncă sau bacon feliat fin
- 2-3 ciuperci Champignon
- ¼ ardei gras
- 20 g parmezan ras
- 50 g mozzarella
- 30 g roșii uscate
- frunze de busuioc proaspăt
Aprindeți cuptorul la 200 de grade.
Într-un bol, combinați toate ingredientele pentru sosul de roșii.
Ungeți lipia cu acest sos și peste ea așezați șunca, ardeiul, ciupercile și roșiile uscate.
La final presărați parmezan și mozzarella și dați pizza la cuptor pentru 10 minute.
Decorați cu frunze proaspete de busuioc și serviți imediat.
Calorii: 729kcal | Carbohidrați: 33g | Proteine: 32g | Grăsimi: 53g | Colesterol: 90mg | Fibre: 5g | Zahăr: 8g