Rețeta de pizza pe lipie libaneză va fi gustoasă, sățioasă și extrem de rapidă. În doar 10 minute poți avea o pizza exact pe gustul tău!
Cu toții iubim pizza clasică, cu blat de pizza din aluat dospit, iar dacă e și coaptă pe foc de lemne, e și mai bine! Dar cu toții avem și zile în care suntem atât de grăbiți sau atât de obosiți încât avem nevoie de o mâncare caldă, bună și rapidă care să ne remonteze în câteva minute.
Pentru astfel de zile, o pizza pe lipie libaneză e mâncarea perfectă și întrunește toate condițiile pentru a ne satisface:
- se face repede
- poți pune pe ea orice găsești prin frigider
- e gata în 10 minute
- e delicioasă și ține bine de foame
Dacă totuși doriți o pizza de casă bună și rapidă, dar nu aveți lipii, vă recomand să încercați rețeta mea de pizza cu blat subțire și crocant, fără dospire. Se face ușor, e delicioasă și puteți face după această rețetă o pizza cât tava de la aragaz, care să sature toată familia 🙂
Ingrediente de bază pentru rețeta de pizza pe lipie libaneză
Firește, ca să avem parte de această delicioasă pizza pe lipie, trebuie, totuși să avem la îndemână câteva ingrediente de bază:
- lipii - cel mai cunoscut termen care le definește este acela de "lipie libaneză", dar în magazine le veți găsi sub multe ambalaje și denumiri. Veți găsi pachete pe care scrie simplu și românește "lipii", dar le veți găsi și ca "wraps" sau "tortillias" Sunt deja coapte și sunt ambalate de obicei câte 2, 4 sau 6 la pachet. Găsiți în magazine chiar și lipii fără gluten ca acestea de aici, pentru cei care au o astfel de intoleranță.
- sos de roșii - ca la orice rețetă de pizza, nu poate lipsi sosul de roșii cu care să ungem lipiile. Vestea bună este că îl putem improviza într-un minut din orice suc de roșii avem în casă.
- preparate din carne - dacă e vorba de o pizza rapidă și o rețetă oarecum improvizată din ce avem la îndemână, atunci cam orice combinație e permisă. Așadar, de la bacon și până la un rest de friptură, puteți pune pe lipia libaneză orice găsiți prin frigider. Cumva, chiar și mezelurile care nu se mai mănâncă, ascunse într-o pizza, reușesc să capete altă valoare 😉
- brânzeturi - ei, la acest capitol ar fi de preferat să folosiți brânzeturi italiene, cum ar fi mozzarella sau parmezan. Dar la fel de bun e și un cașcaval autohton care se topește frumos în cuptor. Nu aș folosi la pizza telemea sau brânză de burduf, care sunt, totuși, din altă poveste.
- vegetale - le folosim pentru culoare, aromă și textură. Dacă le avem. Dar cred că în orice frigider se găsește vreun ardei gras, poate niște măsline sau ciuperci, poate câteva roșii proaspete sau uscate. Folosiți-le, pizza va fi mult mai savuroasă!
Alte rețete rapide la care am folosit lipii libaneze
Nu suntem mari amatori de lipii, totuși aproape mereu am în casă un pachet cu 2 lipii, special pentru zilele în care nu am timp să gătesc ceva mai elaborat sau pentru zilele în care vreau să reciclez într-o pizza toate resturile din frigider care nu prea se mai mănâncă.
Iată mai jos trei idei de rețete simple și delicioase la care puteți folosi lipii:
Iar dacă nu doriți să folosiți lipii cumpărate, ci doriți să le faceți acasă, puteți folosi această rețetă de lipii (turte) care este deja publicată pe blog.
Mod de preparare pizza pe lipie libaneză. Rețeta rapidă, gata în 10 minute! (VIDEO inclus)
E tare ușoară rețeta de pizza pe lipie libaneză, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.
Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Pizza pe lipie libaneză, cu ce ai în frigider
Rețeta Video
Ingrediente
- 1 lipie libaneză
pentru sosul de roșii
- 100 g suc de roșii gros sau roșii pasate
- 1 lingură ulei de măsline
- ½ linguriță busuioc uscat
- sare, piper - după gust
- opțional - un vârf de linguriță de zahăr
topping
- 50 g șuncă sau bacon feliat fin
- 2-3 ciuperci Champignon
- ¼ ardei gras
- 20 g parmezan ras
- 50 g mozzarella
- 30 g roșii uscate
- frunze de busuioc proaspăt
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 200 de grade.
- Într-un bol, combinați toate ingredientele pentru sosul de roșii.
- Ungeți lipia cu acest sos și peste ea așezați șunca, ardeiul, ciupercile și roșiile uscate.
- La final presărați parmezan și mozzarella și dați pizza la cuptor pentru 10 minute.
- Decorați cu frunze proaspete de busuioc și serviți imediat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Lasă un comentariu