• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete rapide

    Pizza pe lipie libaneză. Rețeta rapidă, gata în 10 minute!

    Publicat la 20 iulie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Rețeta de pizza pe lipie libaneză va fi gustoasă, sățioasă și extrem de rapidă. În doar 10 minute poți avea o pizza exact pe gustul tău!

    Cu toții iubim pizza clasică, cu blat de pizza din aluat dospit, iar dacă e și coaptă pe foc de lemne, e și mai bine! Dar cu toții avem și zile în care suntem atât de grăbiți sau atât de obosiți încât avem nevoie de o mâncare caldă, bună și rapidă care să ne remonteze în câteva minute.

    Pentru astfel de zile, o pizza pe lipie libaneză e mâncarea perfectă și întrunește toate condițiile pentru a ne satisface:

    1. se face repede
    2. poți pune pe ea orice găsești prin frigider
    3. e gata în 10 minute
    4. e delicioasă și ține bine de foame
    Pizza pe lipie libaneză

    Dacă totuși doriți o pizza de casă bună și rapidă, dar nu aveți lipii, vă recomand să încercați rețeta mea de pizza cu blat subțire și crocant, fără dospire. Se face ușor, e delicioasă și puteți face după această rețetă o pizza cât tava de la aragaz, care să sature toată familia 🙂

    Ingrediente de bază pentru rețeta de pizza pe lipie libaneză

    Firește, ca să avem parte de această delicioasă pizza pe lipie, trebuie, totuși să avem la îndemână câteva ingrediente de bază:

    • lipii - cel mai cunoscut termen care le definește este acela de "lipie libaneză", dar în magazine le veți găsi sub multe ambalaje și denumiri. Veți găsi pachete pe care scrie simplu și românește "lipii", dar le veți găsi și ca "wraps" sau "tortillias" Sunt deja coapte și sunt ambalate de obicei câte 2, 4 sau 6 la pachet. Găsiți în magazine chiar și lipii fără gluten ca acestea de aici, pentru cei care au o astfel de intoleranță.
    • sos de roșii - ca la orice rețetă de pizza, nu poate lipsi sosul de roșii cu care să ungem lipiile. Vestea bună este că îl putem improviza într-un minut din orice suc de roșii avem în casă.
    • preparate din carne - dacă e vorba de o pizza rapidă și o rețetă oarecum improvizată din ce avem la îndemână, atunci cam orice combinație e permisă. Așadar, de la bacon și până la un rest de friptură, puteți pune pe lipia libaneză orice găsiți prin frigider. Cumva, chiar și mezelurile care nu se mai mănâncă, ascunse într-o pizza, reușesc să capete altă valoare 😉
    • brânzeturi - ei, la acest capitol ar fi de preferat să folosiți brânzeturi italiene, cum ar fi mozzarella sau parmezan. Dar la fel de bun e și un cașcaval autohton care se topește frumos în cuptor. Nu aș folosi la pizza telemea sau brânză de burduf, care sunt, totuși, din altă poveste.
    • vegetale - le folosim pentru culoare, aromă și textură. Dacă le avem. Dar cred că în orice frigider se găsește vreun ardei gras, poate niște măsline sau ciuperci, poate câteva roșii proaspete sau uscate. Folosiți-le, pizza va fi mult mai savuroasă!
    Pizza pe lipie libaneză

    Alte rețete rapide la care am folosit lipii libaneze

    Nu suntem mari amatori de lipii, totuși aproape mereu am în casă un pachet cu 2 lipii, special pentru zilele în care nu am timp să gătesc ceva mai elaborat sau pentru zilele în care vreau să reciclez într-o pizza toate resturile din frigider care nu prea se mai mănâncă.

    Iată mai jos trei idei de rețete simple și delicioase la care puteți folosi lipii:

    • lipii cu hummus și năut crocant
    • tacos cu tofu crocant
    • tacos cu somon

    Iar dacă nu doriți să folosiți lipii cumpărate, ci doriți să le faceți acasă, puteți folosi această rețetă de lipii (turte) care este deja publicată pe blog.

    Mod de preparare pizza pe lipie libaneză. Rețeta rapidă, gata în 10 minute! (VIDEO inclus)

    E tare ușoară rețeta de pizza pe lipie libaneză, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

    Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Pizza pe lipie libaneză

    Pizza pe lipie libaneză, cu ce ai în frigider

    Rețeta de pizza pe lipie libaneză va fi gustoasă, sățioasă și extrem de rapidă. În doar 10 minute poți avea o pizza exact pe gustul tău!
    5 from 7 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 5 minutes minutes
    Gătire: 10 minutes minutes
    Timp total: 15 minutes minutes
    Număr de porții: 1 pizza
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 1 lipie libaneză

    pentru sosul de roșii

    • 100 g suc de roșii gros sau roșii pasate
    • 1 lingură ulei de măsline
    • ½ linguriță busuioc uscat
    • sare, piper - după gust
    • opțional - un vârf de linguriță de zahăr

    topping

    • 50 g șuncă sau bacon feliat fin
    • 2-3 ciuperci Champignon
    • ¼ ardei gras
    • 20 g parmezan ras
    • 50 g mozzarella
    • 30 g roșii uscate
    • frunze de busuioc proaspăt

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeți cuptorul la 200 de grade.
    • Într-un bol, combinați toate ingredientele pentru sosul de roșii.
    • Ungeți lipia cu acest sos și peste ea așezați șunca, ardeiul, ciupercile și roșiile uscate.
    • La final presărați parmezan și mozzarella și dați pizza la cuptor pentru 10 minute.
    • Decorați cu frunze proaspete de busuioc și serviți imediat.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Pizza pe lipie libaneză, cu ce ai în frigider
    Valori per porție
    Calorii
    729
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    53
    g
    82
    %
    Colesterol
     
    90
    mg
    30
    %
    Carbohidrați
     
    33
    g
    11
    %
    Fibre
     
    5
    g
    21
    %
    Zahăr
     
    8
    g
    9
    %
    Proteine
     
    32
    g
    64
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Pizza pe lipie libaneză

    Din aceeași categorie

    • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
      Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
    • supa de dovlecei a la grec
      Supă de dovlecei a la grec - rețeta cu smântână și usturoi
    • pastrav somonat la cuptor cu legume
      Păstrăv somonat cu legume de vară - rețeta de pește întreg la cuptor
    • salata de dovlecei cruzi
      Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.