Lipii cu hummus, salată și năut crocant
Ai poftă de o gustare delicioasă, pregătită rapid și fără efort? Încearcă această rețetă simplă de lipii cu hummus și năut crocant!
Preparare15 minutes mins
Timp total15 minutes mins
Categorie: Aperitive
Cuisine: Romaneasca
Porții: 1
Calories: 430kcal
- 1 lipie
- 3-4 linguri de hummus
- salata preferată
- câteva boabe de năut crocant
pentru năut crocant
- 2-3 linguri boabe de năut din conservă
- 1 lingură ulei de măsline
- sare, piper, paprika (iute, dulce, afumată), fulgi de chilli, chimen, etc.
Puneți uleiul de măsline să se încingă într-o tigaie.
Adăugați boabele de năut și condimentele.
Lăsați boabele de năut să se gătească până când se rumenesc și se usucă. Vor deveni și mai crocante după ce se răcesc puțin.
asamblare lipie cu hummus
Ungeți lipia cu humus pe toată suprafața.
Așezați salata voastră preferată pe jumătate de lipie.
Peste salată presărați boabele de năut crocant.
Îndoiți lipia în două (aduceți jumătatea liberă peste jumătatea cu salată)
Puneți lipia pe un grill sau tigaie încinsă, câte 1 minute pe fiecare parte, doar cât să se încălzească puțin.
Serviți lipia cu hummus, salată și năut crocant imediat.
Calorii: 430kcal | Carbohidrați: 51g | Proteine: 19g | Grăsimi: 19g | Fibre: 13g | Zahăr: 3g