Go Back
+ servings
Mancare de linte cu carnati
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 12 votes

Cum să gătești lintea perfect

Lintea este versatilă și nutritivă. Aflați ce soiuri de linte găsim în magazine, cum se gătește lintea și exemple de rețete cu linte.
Preparare5 minutes
Gătire30 minutes
Timp total35 minutes
Categorie: Cum se face?
Cuisine: internationala
Porții: 1
Calories: 116kcal

Ingrediente

  • 1 cană linte
  • 3 căni apă
  • un praf de sare
  • 1 frunză de dafin

Mod de preparare

  • Clătiți lintea sub jet de apă. Îndepărtați boabele care par stricate, înnegrite, etc, precum și alte impurități dacă este cazul.
  • Pentru gătit folosiți trei măsuri de apă la o măsură de linte. Adăugați în apă un praf de sare și o frunză de dafin, dacă vă place.
  • După ce apa ajunge la temperatura de fierbere, reduceți focul la mic și acoperiți oala cu un capac. Setați un timer să sune cu 5-10 minute mai devreme decât timpul de gătire al tipului de linte folosit (vezi mai sus).
  • Verificați câteva boabe și vedeți dacă trebuie să o mai lăsați pe foc. În acest fel evitați să gătiți prea mult lintea și boabele vor rămâne întregi și frumoase.
  • Scurgeți apa în care a fiert lintea și aruncați frunza de dafin înainte de a folosi lintea gătită în rețeta preferată.

Cum se păstrează lintea fiartă

  • Dacă nu o folosiți imediat, sau dacă ați fiert o cantitate mai mare, puteți păstra lintea fiartă în frigider, în caserole cu capac pentru 4-5 zile sau la congelator pentru aprox. 4 luni.

Notă

De exemplu, dacă folosiți lintea la o ciorbă sau o tocăniță, o puteți adăuga direct în oală, după ce restul legumelor sunt pe jumătate fierte, cu aprox. 30 de minute înainte ca ciorba/tocănița să fie gata (presupunând că folosiți linte maro).
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 116kcal | Carbohidrați: 20g | Proteine: 9g | Grăsimi: 1g | Fibre: 8g | Zahăr: 2g