Salată de cartofi cu pește afumat și mărar
Ieftină, gustoasă și consistentă, așa este această rețetă de salată de cartofi cu pește afumat și mărar. În plus, e perfectă la orice masă!
Preparare10 minutes mins
Gătire30 minutes mins
Timp total40 minutes mins
Categorie: Salate
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 280kcal
- 800 g cartofi roz
- 150 g pește afumat (macrou, păstrăv, hering, scrumbie)
- 1 ceapă roșie
- 3 fire ceapă verde
- 100 g măsline Kalamata
- 100 g gogoșari în oțet
- ½ legătură de mărar
- 4 linguri de ulei
- sucul de la ½ de lămâie
- sare, piper - după gust
optional - dressing
- 2 linguri muștar
- 1 lingură ulei de măsline
- sucul de la ½ lămâie
- sare, piper - după gust
Fierbeți cartofii în coajă până când intră ușor furculița în ei. Lăsați-i să se răcească.
Curățați cartofii de coajă și tăiați-i cubulețe.
Curățați peștele de oase, dacă este cazul și tăiați-l în cubulețe mici sau îl puteți chiar mărunți cu mâna.
Tăiați ceapa solzișori, gogoșarii în oțet fâșii, mărarul îl tocați fin. Măslinele le puteți lăsa întregi sau le feliați.
Puneți toate ingredientele de mai sus într-un bol încăpător. Adăugați sare, piper, ulei de măsline și suc de lămâie și amestecați foarte bine.
Acoperiți salata cu un capac sau o folie alimentară și dați-o la frigider pentru cel puțin 1 oră înainte de servire.
opțional - dressing de muștar
Într-o sticlă mică puneți ingredientele pentru dressing: ulei de masline, suc de lămâie, muștar, sare și piper. Agitați sticla pentru ca toate ingredientele să emulsioneze.
Serviți salata de cartofi cu pește afumat rece, cu sau fără dressing de muștar, după preferință.
Calorii: 280kcal | Carbohidrați: 39g | Proteine: 12g | Grăsimi: 9g | Colesterol: 40mg | Fibre: 7g | Zahăr: 5g