Ieftină, gustoasă și consistentă, așa este această rețetă de salată de cartofi cu pește afumat și mărar. În plus, e perfectă la orice masă!
Tuturor ne plac acele rețete cu ingrediente pe care deja le avem în casă, simple și consistente. Exact așa este și această salată de cartofi cu multă ceapă, îmbogățită cu pește afumat. O combinație tare reușită, vă promit!
Salata de cartofi cu pește afumat este o altă versiune a popularei salate orientale pe care o știm cu toții. Practic, înlocuim oul fiert cu peste afumat. Poate mai variem 2-3 legume sau verdețuri și gata! Avem o mâncare cu totul nouă, care garantat va fi pe gustul întregii familii.
Salata aceasta poate fi servită la prânz sau la cină sau o puteți pune în caserolă și să o luați la pachet pentru pauza de masă de la birou.
Ce trebuie să știi pentru reușita acestei salate
Folosiți cartofi roz, pentru că aceștia își păstrează foarte bine forma după fierbere. Cartofii albi, făinoși nu sunt potriviți pentru această rețetă.
Cartofii trebuie să fie fierți în coajă și răciți foarte bine pentru a se felia frumos. E de preferat să îi fierbeți de seara și să pregătiți salata a doua zi dimineața.
Salata de cartofi merge de minune îmbogățită cu: măsline, gogoșari sau castraveți în oțet, morcovi fierți, capere, ridichi, ceapă uscată sau ceapă verde.
Salata de cartofi este mai gustoasă dacă aromele au timp să se împrietenească, de aceea e de preferat să o lăsați la frigider măcar o oră înainte de servire.
Se servește rece, ca atare sau o poate fi o garnitură grozavă lângă o friptură pregătită la grătar sau la cuptor.
Dacă nu se consumă toată, salata se poate păstra la frigider timp de 2-3 zile, într-o caserolă cu capac.
Alte rețete de salate simple și consistente pe are le poți lua la pachet
Dacă ți-a plăcut această rețetă și vrei să mai încerci și alte salate simple și rapide, îți las mai jos o listă cu preferatele mele. Toate sunt gustoase, rapide, cu ingrediente simple și toate pot fi puse în caserolă și luate la pachetul de la birou.
- 3 salate de ton
- salată de creveți cu cușcuș
- salată de fasole verde cu iaurt
- salată de paste verzi cu legume
Mod de preparare salată de cartofi cu pește afumat și mărar (SCRIS+VIDEO)
Salata de cartofi cu pește afumat se face foarte ușor. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.
Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Salată de cartofi cu pește afumat și mărar
Rețeta Video
Ingrediente
- 800 g cartofi roz
- 150 g pește afumat (macrou, păstrăv, hering, scrumbie)
- 1 ceapă roșie
- 3 fire ceapă verde
- 100 g măsline Kalamata
- 100 g gogoșari în oțet
- ½ legătură de mărar
- 4 linguri de ulei
- sucul de la ½ de lămâie
- sare, piper - după gust
optional - dressing
- 2 linguri muștar
- 1 lingură ulei de măsline
- sucul de la ½ lămâie
- sare, piper - după gust
Instrucțiuni de preparare
- Fierbeți cartofii în coajă până când intră ușor furculița în ei. Lăsați-i să se răcească.
- Curățați cartofii de coajă și tăiați-i cubulețe.
- Curățați peștele de oase, dacă este cazul și tăiați-l în cubulețe mici sau îl puteți chiar mărunți cu mâna.
- Tăiați ceapa solzișori, gogoșarii în oțet fâșii, mărarul îl tocați fin. Măslinele le puteți lăsa întregi sau le feliați.
- Puneți toate ingredientele de mai sus într-un bol încăpător. Adăugați sare, piper, ulei de măsline și suc de lămâie și amestecați foarte bine.
- Acoperiți salata cu un capac sau o folie alimentară și dați-o la frigider pentru cel puțin 1 oră înainte de servire.
opțional - dressing de muștar
- Într-o sticlă mică puneți ingredientele pentru dressing: ulei de masline, suc de lămâie, muștar, sare și piper. Agitați sticla pentru ca toate ingredientele să emulsioneze.
- Serviți salata de cartofi cu pește afumat rece, cu sau fără dressing de muștar, după preferință.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu