Se frământă un aluat din unt, brânză, făină, zahărul pudră, vanilia şi un praf de sare. Nu frământaţi prea mult, ci doar până obţineti un aluat omogen, elastic, care nu se mai lipeşte de mâini.
Înveliţi bila de aluat în folie alimentară şi daţi-o la frigider pentru cel puţin 6 ore. Cu cât stă mai mult la rece, cu atât va creşte mai frumos la copt şi se va desface în fâşii.
Întindeţi o foaie de aluat groasă cam de ½ pe care o împăturiți în 4. Repetați operațiunea asta de încă 2 ori pentru ca aluatul să înglobeze cât mai mult aer.
Ultima foaie întinsă, cea din care veți tăia cornulețele, trebuie să fie un pic mai groasă, cam de 0,7-0,8 cm.
Îndreptați marginile și tăiaţi foaia în 2 fâșii pe care le împărțiți în triunghiuri mai mici.
Puneți bucăți de ciocolată termostabilă pe fiecare triunghi, apoi rulați și formați cornulețele.
Ungeți cornulețele cu ou bătut și le așezați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți timp de 15-20 de minute în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade.
Se servesc pudrate cu zahăr vanilat.