Aprindeți de la început cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă
Puneți într-un castron: untul moale, zahărul și un praf de sare. Mixați până când zahărul se dizolvă, iar untul devine spumos.
Adăugați romul, vanilia, apoi cerneți în castron: făina, pudra de cacao și praful de copt.
Amestecați la început cu o spatulă, apoi mixați scurt cu mixerul ca să omogenizați compoziția.
Mixați albușurile până când se întăresc și devin spumă fermă care își păstrează bine forma.
Încorporați spuma de albușuri în compoziția de unt pregătită mai sus.
După ce ați încorporat albușurile, adăugați nucile mărunțite grosier.
Amestecați să se încorporeze uniform nucile. Trebuie să obțineți un aluat gros, dens, ca o cremă de ciocolată.
Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelați.
Dați tava la cuptor pentru 20 de minute.
Între timp vă ocupați de glazură: mixați gălbenușurile cu zahărul pudră și extractul de vanilie până când își măresc volumul și devin spumoase.
Scoateți tava din cuptor și turnați glazura. Nivelați cu o spatulă.
Dați din nou tava la cuptor pentru 5 minute. Apoi stingeți focul și lăsați ușa cuptorului întredeschisă și tava în cuptor pentru încă 15 minute.
Puneți ciocolata mărunțită într-un castron. Peste ea puneți o lingură de ulei și una de lapte. Topiți ciocolata la bain marie sau în cuptorul cu microunde.
Decorați prăjitura cu ciocolata topită. Lăsați prăjitura să se răcească în tavă înainte de servire.
Tăiați prăjitura în pătrate. Pentru felii frumoase și curate, ștergeți lama cuțitului după fiecare tăietură.
Video
Notă
Dacă doriți să decorați prăjitura cu ciocolată rasă, atunci va trebui să o presărați peste glazură înainte ca aceasta să intre la cuptor.