• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Rețete de prăjituri

    Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș

    Publicat la 26 octombrie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Cauți o prăjitură delicioasă care să se facă repede și ușor? Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș e gata într-o oră și este una dintre cele mai bune pe care le-am încercat. Sper să o încercați! Sunt sigură că o să vă placă și vouă!

    prăjitura chinezoaica

    Rețeta de prăjitură chinezoaica - tot ce trebuie să știi pentru reușita ei

    • Untul folosit în rețetă trebuie să aibă grăsime de 82% și să fie foarte moale. Lăsați-l la temperatura camerei câteva ore înainte să vă apucați de gătit.
    • E mai plăcut să găsești în blat bucăți mari de nucă, așa că vă sfătuiesc să tocați miezul de nucă grosier, cu un cuțit și nu la robot unde există riscul să devină prea fin.
    • Bateți albușurile spumă tare, până nu mai cad din castron. Aerul înglobat în albușuri va face blatul pufos și aerat.
    • Încorporați albușurile în blatul de cacao cu răbdare și cu mișcări blânde, ca să nu scoateți afară aerul încorporat.
    • Puteți decora prăjitura cu ciocolată rasă, presărată peste glazură înainte să dați tava la cuptor sau cu ciocolată topită, după ce prăjitura este gata și o scoateți din cuptor.
    • Lăsați prăjitura să se răcească în tavă. Este foarte fragedă și dacă încercați să o manevrați cât este încă caldă, se va crăpa.
    • Păstrați prăjitura la frigider, de preferat într-o caserolă cu capac, ca să nu împrumute mirosuri străine. Nu congelați prăjitura!
    prăjitura chinezoaica

    Alte rețete de prăjituri delicioase care se fac la fel de ușor

    Pe blog veți mai găsi și alte rețete de prăjituri simple și rapide pe care merită să le încercați. Aruncați o privire pe lista de mai jos și vedeți care vă inspiră:

    • Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem
    • Prăjitura Malaga cu stafide și rom
    • Prajitura Figaro cu bezea, nucă și gem
    • Rulouri cu bezea
    • Napolitane cu cremă caramel
    • Prăjitură cu pișcoturi și banane
    prăjitura glazurata

    Mod de preparare prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș

    Prăjitura chinezoaica se face foarte ușor. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

    Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

    prăjitura chinezoaica

    Prăjitura Chinezoiaca cu glazură de gălbenuș

    5 from 5 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 20 minutes
    Gătire: 40 minutes
    Timp total: 1 hour
    Număr de porții: 12

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână
    tavă dreptunghiulară de aprox. 30x20 cm
    hârtie de copt

    Ingrediente
     

    blat de cacao - tavă de 30x25 cm

    • 200 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
    • 150 g zahăr tos
    • un praf de sare
    • 5 albușuri
    • 130 g făină tip 000
    • 40 g cacao
    • 5 g praf de copt
    • 25 ml rom
    • 5 ml extract vanilie
    • 200 g miez de nucă tocat grosier

    glazura

    • 5 gălbenușuri
    • 120 g zahăr pudră
    • 1 linguriță extract de vanilie

    decor

    • 30 g ciocolată pentru topit
    • 1 lingură ulei de floarea soarelui
    • 1 lingură lapte

    Instrucțiuni de preparare
     

    Aprindeți de la început cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă

    • Puneți într-un castron: untul moale, zahărul și un praf de sare. Mixați până când zahărul se dizolvă, iar untul devine spumos.
      Mixeaza untul cu zaharul si sarea
    • Adăugați romul, vanilia, apoi cerneți în castron: făina, pudra de cacao și praful de copt.
      cerne faina, cacaoa si praful de copt
    • Amestecați la început cu o spatulă, apoi mixați scurt cu mixerul ca să omogenizați compoziția.
      mixeaza untul cu faina si cacaoa
    • Mixați albușurile până când se întăresc și devin spumă fermă care își păstrează bine forma.
      bate albusurile spuma
    • Încorporați spuma de albușuri în compoziția de unt pregătită mai sus.
      Incorporeaza albusurile in crema de cacao
    • După ce ați încorporat albușurile, adăugați nucile mărunțite grosier.
      adauga nucile
    • Amestecați să se încorporeze uniform nucile. Trebuie să obțineți un aluat gros, dens, ca o cremă de ciocolată.
      Omogenizeaza aluatul
    • Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelați.
      pune aluatul in tava
    • Dați tava la cuptor pentru 20 de minute.
      da tava la cuptor
    • Între timp vă ocupați de glazură: mixați gălbenușurile cu zahărul pudră și extractul de vanilie până când își măresc volumul și devin spumoase.
      mixeaza galbenusurile cu caharul pudra
    • Scoateți tava din cuptor și turnați glazura. Nivelați cu o spatulă.
      toarna glazura peste blat
    • Dați din nou tava la cuptor pentru 5 minute. Apoi stingeți focul și lăsați ușa cuptorului întredeschisă și tava în cuptor pentru încă 15 minute.
      uptorul deschis 15 minute
    • Puneți ciocolata mărunțită într-un castron. Peste ea puneți o lingură de ulei și una de lapte. Topiți ciocolata la bain marie sau în cuptorul cu microunde.
      topeste ciocolata
    • Decorați prăjitura cu ciocolata topită. Lăsați prăjitura să se răcească în tavă înainte de servire.
      decoreaza prajitura cu ciocolata topita
    • Tăiați prăjitura în pătrate. Pentru felii frumoase și curate, ștergeți lama cuțitului după fiecare tăietură.
      taie prajitura

    Rețeta Video

    Bine de știut:

    Dacă doriți să decorați prăjitura cu ciocolată rasă, atunci va trebui să o presărați peste glazură înainte ca aceasta să intre la cuptor.

    Valori nutriționale/porție

    Valori nutriționale
    Prăjitura Chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
    Valori per porție
    Calorii
    407
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    28
    g
    43
    %
    Colesterol
     
    117
    mg
    39
    %
    Carbohidrați
     
    36
    g
    12
    %
    Fibre
     
    3
    g
    13
    %
    Zahăr
     
    24
    g
    27
    %
    Proteine
     
    7
    g
    14
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!
    prăjitura chinezoaica

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    • Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni
    • Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
    • Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.