Cauți o prăjitură delicioasă care să se facă repede și ușor? Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș e gata într-o oră și este una dintre cele mai bune pe care le-am încercat. Sper să o încercați! Sunt sigură că o să vă placă și vouă!
Rețeta de prăjitură chinezoaica - tot ce trebuie să știi pentru reușita ei
- Untul folosit în rețetă trebuie să aibă grăsime de 82% și să fie foarte moale. Lăsați-l la temperatura camerei câteva ore înainte să vă apucați de gătit.
- E mai plăcut să găsești în blat bucăți mari de nucă, așa că vă sfătuiesc să tocați miezul de nucă grosier, cu un cuțit și nu la robot unde există riscul să devină prea fin.
- Bateți albușurile spumă tare, până nu mai cad din castron. Aerul înglobat în albușuri va face blatul pufos și aerat.
- Încorporați albușurile în blatul de cacao cu răbdare și cu mișcări blânde, ca să nu scoateți afară aerul încorporat.
- Puteți decora prăjitura cu ciocolată rasă, presărată peste glazură înainte să dați tava la cuptor sau cu ciocolată topită, după ce prăjitura este gata și o scoateți din cuptor.
- Lăsați prăjitura să se răcească în tavă. Este foarte fragedă și dacă încercați să o manevrați cât este încă caldă, se va crăpa.
- Păstrați prăjitura la frigider, de preferat într-o caserolă cu capac, ca să nu împrumute mirosuri străine. Nu congelați prăjitura!
Alte rețete de prăjituri delicioase care se fac la fel de ușor
Pe blog veți mai găsi și alte rețete de prăjituri simple și rapide pe care merită să le încercați. Aruncați o privire pe lista de mai jos și vedeți care vă inspiră:
- Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem
- Prăjitura Malaga cu stafide și rom
- Prajitura Figaro cu bezea, nucă și gem
- Rulouri cu bezea
- Napolitane cu cremă caramel
- Prăjitură cu pișcoturi și banane
Mod de preparare prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
Prăjitura chinezoaica se face foarte ușor. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.
Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Prăjitura Chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
blat de cacao - tavă de 30x25 cm
- 200 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
- 150 g zahăr tos
- un praf de sare
- 5 albușuri
- 130 g făină tip 000
- 40 g cacao
- 5 g praf de copt
- 25 ml rom
- 5 ml extract vanilie
- 200 g miez de nucă tocat grosier
glazura
- 5 gălbenușuri
- 120 g zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
decor
- 30 g ciocolată pentru topit
- 1 lingură ulei de floarea soarelui
- 1 lingură lapte
Instrucțiuni de preparare
Aprindeți de la început cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă
- Puneți într-un castron: untul moale, zahărul și un praf de sare. Mixați până când zahărul se dizolvă, iar untul devine spumos.
- Adăugați romul, vanilia, apoi cerneți în castron: făina, pudra de cacao și praful de copt.
- Amestecați la început cu o spatulă, apoi mixați scurt cu mixerul ca să omogenizați compoziția.
- Mixați albușurile până când se întăresc și devin spumă fermă care își păstrează bine forma.
- Încorporați spuma de albușuri în compoziția de unt pregătită mai sus.
- După ce ați încorporat albușurile, adăugați nucile mărunțite grosier.
- Amestecați să se încorporeze uniform nucile. Trebuie să obțineți un aluat gros, dens, ca o cremă de ciocolată.
- Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelați.
- Dați tava la cuptor pentru 20 de minute.
- Între timp vă ocupați de glazură: mixați gălbenușurile cu zahărul pudră și extractul de vanilie până când își măresc volumul și devin spumoase.
- Scoateți tava din cuptor și turnați glazura. Nivelați cu o spatulă.
- Dați din nou tava la cuptor pentru 5 minute. Apoi stingeți focul și lăsați ușa cuptorului întredeschisă și tava în cuptor pentru încă 15 minute.
- Puneți ciocolata mărunțită într-un castron. Peste ea puneți o lingură de ulei și una de lapte. Topiți ciocolata la bain marie sau în cuptorul cu microunde.
- Decorați prăjitura cu ciocolata topită. Lăsați prăjitura să se răcească în tavă înainte de servire.
- Tăiați prăjitura în pătrate. Pentru felii frumoase și curate, ștergeți lama cuțitului după fiecare tăietură.
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu