Go Back
+ servings
Cea mai usoara placinta cu mere
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață de post

Vrei să faci un desert de post cu mere? Încearcă această rețetă de plăcintă creață. E cea mai ușoară plăcintă cu mere! Și cea mai crocantă!
Preparare15 minutes
Gătire45 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Deserturi de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8
Calories: 382kcal

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă (400 g)
  • 1 kg mere
  • 90 g zahăr (sau după gust)
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 70 g miez de nucă
  • 60 ml ulei (30 ml pentru călit merele+30 ml pentru uns foile)
  • optional - zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare

folosiți o tavă de aprox. pentru o tavă 35×20 cm

  • Tocați miezul de nucă grosier, din cuțit sau cu un chopper electric.
    miez de nuca maruntit
  • Spălați merele și dați-le pe răzătoarea cu găuri mari sau la robot, apoi le presărați cu zahăr și amestecați.
    mere rase cu zahar
  • Puneți 30 ml de ulei să se încingă într-o tigaie încăpătoare și căliți merele rase până când nu mai lasă deloc zeamă. Ar trebui să dureze în jur de 10 minute.
    mere calite in tigaie
  • Lăsați merele călite să se răcorească, apoi presărați ¾ din miezul de nucă mărunțit, pudra de scorțișoară și amestecați.
    mere calite
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți tava cu ulei.
  • Numărați foile din pachet ca să știți cum împărțiți umplutura. Vom suprapune câte 2 foi.
    numarati foile
  • Ungeți o foaie de plăcintă cu puțin ulei. Peste ea așezați încă o foaie. Puneți mere călite din loc în loc, apoi încrețiți foile ca o armonică sau ca un evantai.
    strangeti foile ca o armonica
  • Procedați la fel până terminați foile și umplutura. Pe măsură ce încrețiți foile, le așezați în tavă, una după alta. După ce ați așezat toate foile în tavă, ungeți foile care se văd cu puțin ulei și presărați restul de nucă mărunțită.
    presarati restul de nuca
  • Dați plăcinta la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când se rumenește frumos.
  • Opțional, când o scoateți din cuptor o puteți pudra cu zahăr. Plăcinta creață cu mere se poate servi și caldă, și rece.
    Cea mai usoara placinta cu mere

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 382kcal | Carbohidrați: 56g | Proteine: 5g | Grăsimi: 16g | Fibre: 5g | Zahăr: 25g