Go Back
+ servings
Pizza cu ton si porumb
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Pizza cu ton și porumb - rețeta simplă, cu aluat de casă

Pizza cu ton și porumb se face ușor, din câteva ingrediente simple și vă promit că va fi mult mai bună decât cea de la pizzerie! :)
Preparare30 minutes
Gătire10 minutes
dospire55 minutes
Timp total1 hour 35 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Italiana
Porții: 1 pizza medie
Calories: 1001kcal

Ingrediente

ingrediente blat de pizza - diametru 30 cm

  • 130 g făină tip 650
  • 85 ml apă călduță (aprox. 40 de grade)
  • 2 g drojdie uscată instant (sau 6 g drojdie proaspătă)
  • 2 g sare
  • 1 linguriță rasă zahăr
  • 1 lingură ulei de măsline
  • încă puțină faină pentru întins blatul

ingrediente sos pentru pizza

  • 100 ml sos de roșii
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță oregano uscat
  • sare și piper, după gust

ingrediente topping pentru pizza cu ton

  • 200 g ton din conservă
  • 40 g boabe de porumb din conservă
  • 30 g ceapă roșie (¼ dintr-o ceapă medie)
  • 50 g mozzarella
  • 6-8 măsline - opțional
  • 3-4 roșii cherry - opțional

Mod de preparare

cum se face blatul pentru pizza cu ton - vezi rețeta detaliată aici

  • Într-un castron puneți făina, drojdia uscată și zahărul. Adăugați apa călduță și începeți să frământați ușor. După ce făina s-a umezit, încorporați sarea și uleiul de măsline.
  • Răsturnați aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și frământați timp de 7-8 minute, până când formați o bilă de aluat suplu, ușor umed, dar omogen și nelipicios.
  • Ungeți un castron cu puțin ulei de măsline. Puneți aluatul în castron, îl acoperiți cu folie alimentară și îl lăsați să dospească până când își dublează volumul. În funcție de temperatura din bucătărie, poate dura între 30 și 60 de minute.
  • Răsturnați aluatul dospit pe blatul de lucru presărat cu făină, îl aplatizați ușor cu palmele apoi îi dați din nou formă de bilă. Lăsați aluatul să dospească din nou pe blatul de lucru încă 15 minute acoperit cu un prosop umed.
  • Aprindeți acum cuptorul la 250 grade și pregătiți tava. Dacă folosiți o piatră pentru pizza, lăsați-o să se încingă foarte bine în cuptor..
  • Întindeți aluatul cu palmele sau cu sucitorul, într-un blat rotund de aprox. 30 cm. Transferați blatul de pizza peste hârtia de copt, ajutându-vă de sucitor. 

cum se face sosul pentru pizza, cum se pune toppingul

  • Pentru sos, puneți o lingură de ulei de măsline peste sosul de roșii. Adăugați o linguriță de oregano, sare și piper după gust. Amestecați
  • Ungeți blatul de pizza cu sosul de roșii, iar peste el presărați restul ingredientelor: ton, mozzarella, măsline, porumb și roșii cherry.

cum se coace pizza cu ton

  • Dacă folosiți o tavă pentru copt, trageți pizza în tavă cu tot cu hârtia de copt. Dacă folosiți o piatră de copt, transferați pizza pe piatra de copt folosind o lopată specială din lemn sau în lipsa acesteia, ajutați-vă tot de hârtia de copt.
  • Coaceți pizza în cuptorul foarte bine încins la 250 de grade pentru 8-10 minute, până când aluatul este rumenit pe margini.
  • Lăsați pizza să se odihnească 5 minute înainte de servire.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 1001kcal | Carbohidrați: 123g | Proteine: 68g | Grăsimi: 28g | Colesterol: 112mg | Fibre: 10g | Zahăr: 11g